Mindenmás

Karácsonyi tűzeset Szegeden: családi ház melléképülete lángol Baktóban

Nem úsztuk meg tűzeset nélkül a karácsonyt: szombat délután 6 után egy lakóház fából épült melléképülete gyulladt ki eddig nem tisztázott okokból az 58-as utcában (Baktói Kiskertek). A szegedi tűzoltók már a helyszínen vannak, személyi sérülés nem történt, a lángoló melléképület közvetlen közelében lévő fák miatt viszont izgalmas a helyzet.

A szegedi tűzoltóság munkatársai cikkünk megírásának pillanatában is a helyszínen vannak. Az idén közel 170 lakástűzhöz riasztották a Csongrád-Csanád megyei tűzoltókat, melyek során összesen 37 ember sérült meg, öten pedig életüket vesztették. Különösen szomorú volt az a zákányszéki tragédia, ahol két szegedi fiatal is meghalt. A legtöbb eset egyébként advent második vasárnapján történt, itt három óra leforgása alatt három családi ház kapott lángra…

  • az első Szegeden, a Föld utcában,
  • a második Deszken, ahol egy hősies fiatalember mentett ki egy idős hölgyet a lángok közül,
  • a harmadik pedig Makón.

A deszki hőssel készített exkluzív interjúnkat ide kattintva találod:

Advent harmadik hétvégéjén egy még szomorúbb eset történt, itt egy szegedi hölgy szándékosan gyújtotta magára a lakást. A füst miatt azonnal telefonáló szomszédoknak és a villámgyors szegedi tűzoltóknak köszönhetően nem lett tragédia az esetből:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb