Közélet

Napi összefoglaló: megérkezett az első vakcina – szállítmány és már meg is kezdték az egészségügyi dolgozók oltását

Hatalmas mérföldkőhöz értünk a koronavírus elleni védekezésben, ugyanis ma kora reggel megérkezett az első vakcina – szállítmány Magyarországra, és már meg is kezdték az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni oltását a Dél-pesti Centrumkórházban, majd délután a Semmelweis Egyetem Klinikáján.

ÁTLÉPTE A MAGYAR HATÁRT AZ ELSŐ VAKCINA – SZÁLLÍTMÁNY

Átlépte a magyar határt az első vakcina-szállítmány. Magyarországra az Európában elsőként engedélyeztetett, koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer-BioNTech vakcina érkezik. 

KORONAVÍRUS: SZEGED KÖRNYÉKÉN ÉS ORSZÁGOSAN IS CSÖKKENT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt egy napban 1 198 fertőzöttet regisztráltak, ezzel 315 362 főre nőtt a hazánkban az eddig beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 67 új esetet jegyeztek fel, ami azt jelenti, hogy március óta immár 14 331 koronavírusosról tudunk Szegeden és annak környékén.

MÁR A MAI NAPON MEGKEZDIK AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK OLTÁSÁT

Az M1 csatorna információi szerint már december 26-án, vagyis még a mai napon elkezdődik az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni oltása a Dél-pesti Centrumkórházban, majd délután a Semmelweis Egyetem Klinikáján.

VAKCINAÚTLEVÉL: HAMAROSAN MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRNAK ELÉRHETŐVÉ VÁLIK A COVID – VÉDETTSÉGET IGAZOLÓ MOBILALKALMAZÁS

Hamarosan minden magyar állampolgárnak elérhetővé válik a Covid-védettséget igazoló mobilalkalmazás – rendszer, vagyis az elektronikus vakcinaútlevél – írta a Magyar Nemzet szerdán a honlapján. A lapnak Szabó Bálint, az Országos Kórház-főigazgatóság egyik főigazgató-helyettese azt mondta: az alkalmazásrendszer már elkészült, és amint átesett a megfelelő vizsgálatokon, minden magyar állampolgárnak elérhetővé válik.

EGY OSZTÁLYVEZETŐ FŐORVOS KAPTA MEG ELSŐKÉNT MAGYARORSZÁGON A KORONAVÍRUS ELLENI VÉDŐOLTÁST

Kertész Adrienne a Dél-pesti Centrumkórház infekciókontroll osztályának osztályvezető főorvosa kapta meg elsőként Magyarországon a koronavírus elleni védőoltást. Elmondta, régóta várta, hogy megkaphassa az oltást, mert ettől függ, hogy tovább tud-e biztonságban, nyugodtan dolgozni. Őt Szlávik János infektológus főorvos oltotta be szombaton a Dél-pesti Centrumkórházban, a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb