Mindenmás

Napi pakk, szombat: ma már nagyon hideg lesz Szegeden, Jared Leto szülinap

Bírod még a bejglifogyasztást? Akárhogy is van, ne kint tedd: ma már igazi télies hideg lesz odakint, sőt akár még havaseső is eshet Szegeden. Ma van Gryllus Dorka és Jared Leto szülinapja, és ezen a napon mutatták be az első magyar operát is. Vidd ágyba a reggelit, és készülj fel a szombatra a Szeged365 legfrissebb infóival!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

István, Dienes, Előd, Stefán, Stefánia, Stefi, Zuboly – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • December 26-27-én köszöntik az Istvánokat és a Jánosokat. Tekintettel arra, hogy e két férfinév igen népszerű hazánkban, az István- és János-napi köszöntés a karácsonyi ünnepi ciklus fontos része: baráti ünneplő alkalom, mikor az ismerősök meglátogatják egymást, és munkaszüneti nap lévén, a terített asztal mellett elszórakoznak.
  • 198 éve Kolozsváron bemutatták az első magyar operát. Ruzitska József: Béla futása című műve volt a bemutatott darab.
  • 148 éve született Schulek János építészmérnök, a Visegrádi Királyi palota feltárója. A Magyar Mérnöki és Építész Egylet igazgatója volt, számos középületet tervezett. Schulek Frigyes építész fia, Schulek Vilmos szemészorvos unokaöccse.
  • 123 éve jött világra Bolváry Géza filmrendező, forgatókönyvíró, színész, a Tiszavirág című, Mártélyon forgatott vígjáték direktora.
  • 122 éve Pierre Curie és Marie Curie francia tudósok felfedezték a rádiumot.
  • 93 éve látta meg a napvilágot Kass János, Kossuth-díjas grafikus, szobrász, bélyegtervező, kiváló művész.
  • 80 éve New Yorkban megszületett Phil Spector producer, zeneszerző, színész, aki a Szelíd motorosokban játszott.
  • 64 szál gyertyát fúj ma el Ábrahám Edit, a Barátok közt Berényi Klaudiája.
  • 49 éves lett Jared Leto színész, a Harcosok klubja, a rekviem egy álomért és a Suicide Squad szereplője.
  • 48. születésnapját ünnepli Gryllus Dorka színésznő, énekesnő.

FÁZNI FOGUNK ODAKINT

A pénteken érkezett hidegfront szombaton is érezteti hatását. Alapvetően száraz lesz az idő, de egy kis havaseső azért előfordulhat Szegeden is. Végre igazi téli időben lesz részünk, ha kimozdulsz, mindenképp vidd magaddal a kesztyűdet is!

Szombaton Szegeden is fagyos lesz a reggel, havas eső és hózápor is előfordulhat. Hajnalban -3, -2 fok várható. Napközben száraz, szeles, napos időnk les, de 2-3 fokos csúcshőmérsékletnél melegebb nem lesz.

ISMÉT BEKEMÉNYÍTENEK AUSZTRIÁBAN

Karácsony után, december 26-ától újfent átfogó zárlat lép életbe Ausztriában a koronavírus-járvány miatt. Újra életbe lép az egész napos kijárási korlátozás, és bezárnak a boltok. A közeli érintkezést igénylő szolgáltatók – például fodrászok, kozmetikusok – sem fogadhatnak vendégeket.

Fotó: m.utisugo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb