Smart Szeged

Nemesi Pál: “…a híd sem fogja megkérdezni a rajta közlekedőktől, hogy kire szavaztak!”

Minden idők legnagyobb fejlesztéseit ígéri Nemesi Pál a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa. Erre minden alapja meg is van, élvezi a minisztériumok bizalmát, az EU 2021-2027-es pénzügyi ciklus magyarországi sikeressége előtt is megnyílt az út a hetekkel ezelőtt Brüsszelben megkötött megllapodás alapján. Nekünk szegedieknek mennyi jóval kecsegtet mindez? Lesz harmadik híd? Tényleg pártpolitikai kérdés nélkül le lehet bonyolítani egy ekkora fejlesztés előkészítését? Mi kérdeztünk, Nemesi Pál kormánybiztos pedig válaszolt. 

Kezdjük Szeged legnépszerűbb kérdésével: lesz Szegeden harmadik híd? 

“Én mindig egy dolgot szoktam ezzel kapcsolatban mondani: lesz.”- kezdte Nemesi Pál, majd folytatta: “Én nem vagyok politikus, így nem a Parlamentben tudok felszólalni, és hangzatos mondatokban arról beszélni, hogy mikor hogyan kell megépíteni egy ilyen fontos infrastruktúrális beruházást. Én dolgozom. Tavaly tettem sok ígéretet a szegedieknek, azóta ama szerencsés és rendkívül megtisztelő helyzetbe kerültem, hogy nem csak Szeged és agglomerációjában tudok gazdaságfejlesztési és komplex fejlesztési koncepciókban gondolkodni, hanem az egész régióban. Ez azért szerencsés, mert így a nagyobb befektetők is komplexen láthatnak rá a régióra, sokkal átgondoltabb befektetéseket tudunk ide csábítani, és sokkal hatékonyabbak lesznek a fejlesztések is. Visszakanyarodva Szegedre: a híd kiemelten fontos, a város további fejlesztéseinek egyik kiinduló pontja. Én, mint mondtam dolgozom, és igyekszem jól végezni a munkám: sokat tárgyalok a Kormánnyal, az ITM -ben dolgozó kollégákkal, és mindenhol egészen határozott véleményt képviselek a Dél-Alföld történelmi fejlszetéseivel kapcsolatban. Nem titkoltam soha, ezután pedig még többször el fogom mondani: történelmi fejlesztésekért dolgozunk!” – fejtette ki a kormánybiztos, majd folytatta:

“A hídért is dolgozunk, és egyet most is meg tudok ígérni: minden titulusomban, minden erőmmel azon vagyok és leszek, hogy ezek az elképzelések megvalósuljanak, és a lehető leghamarabb a Dél-Alföldön élők saját bőrükön érezzék a fejlesztések jótékony hatásait. Mindenki érezni fogja, függetlenül attól, hogy hova szavazott: a fejlesztések pártpolitikailag függetlenek, a híd sem fogja megkérdezni a rajta közlekedőktől, hogy kire szavaznak!”

Ezt tényleg meg lehet oldani? Néha az az érzése támad egy egyszerű polgárnak, hogy itt most büntizés lesz a nem kormánypárti városoknak!

“Én mindenki fejlesztési terveit szívesen fogadom, sőt várom.” – Nemesi Pál kormánybiztos utána ki is fejtette a részleteket: “A terveknek megfelelő számú és nagyságú projektekkel kell rendelkeznie, és komoly kidolgozottsági szinten kell lennie. A megyei önkormányzatoktól kapom az információkat, ők pedig a települések önkormányzataitól. Vannak kiemelt projektek, ezekért még keményebben kell tárgyalni, dolgozni, és a fontosságukat tényszerűen indokolni, de szerencsére elmondhatom jó munkakapcsolatban vagyok a minisztériumokkal és a Kormánnyal is. A kemény munka, lehet néha lassabban, de mindig eléri a célját. Én a munkában hiszek, és tapasztalataim alapján a kemény munkával elért eredményeket nem kell magyarázni. Tehát egyszóval: igen lehetséges, de csak kemény munkával!”

Nemesi Pállal, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosával készített előző interjúnkat itt olvashatod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb