Kikapcs

Szeged365 fotóriport: elmaradt a karácsony utáni dömping a szegedi bevásárlóközpontokban

…pedig várható lett volna: a két ünnep közti, főként az ajándékok visszaváltását célzó pörgés évek óta megközelíti a karácsony előtti shopping-őrületet, azonban az első hétköznap tapasztalatai alapján eddig elmaradt a dömping. Délután elkezdtek szállingózni a témába vágó olvasói fotók (hálás köszi), Török Kornél kollégánk pedig betársult hozzátok – íme, a ma délutáni helyzet Szeged bevásárlóközpontjaiból.

AMIT KEVESEN TUDNAK: NEM KÖTELES VISSZAVÁLTANI A BOLT A TERMÉKET

Elterjedt a szegediek körében, hogy a kereskedelmi üzletek akkor is kötelesek visszaváltani a különféle termékeket, ha azoknak semmi baja, csupán annyi a bibi, hogy a megajándékozottnak nem tetszik az ajándék színe, formája vagy bármilyen egyéb attribútuma. Jogszabályi kötelezettségük erre vonatkozóan nincs a kereskedőknek, viszont “jófejségből”, 10-ből 9 esetben Szegeden működik a csere-bere. Pénzt senki sem ad vissza, de az áru értékének levásárlása bevett szokás a napfény városában.

MÁS A HELYZET, HA NETEN VÁSÁROLTUNK

Ha olyan ajándékot kaptunk, amelyet neten vásároltak, már más a leányzó fekvése: 14 naptári napunk van az átvételtől kezdve, hogy elálljunk a dologtól, ráadásul még indokolnunk sem kell a döntésünket, de írásban kell, hogy közöljük a hírt az eladóval. Vannak kivételek, ilyenek a már felpróbált fehérneműk vagy hogy még idétlenebb példával éljünk, a kibontott és kipróbált fogkefék.

ELMARADT A DÖMPING AZ ELSŐ NAPON

Karácsony előtt egy nappal kő kemény hering-party várta Kornél kollégánkat a szegedi shopping centerekben, valahogy adta volna magát, hogy – követve az elmúlt évek hagyományait – mindez folytatódjon a két ünnep közt:

Úgy fest, egyelőre nem folytatódott. Bár ma délután üresnek még véletlenül sem voltak nevezhetőek a szegedi parkolók, a telt ház még messze volt (ami most, járványidőszakban kifejezetten üdvözítő fejlemény).

Ilyen volt az ÁRKÁD Szeged:

…a Szeged Plaza:

…a Napfény Park:

…és a Rókusi körúti Tesco:

Fotók: Szeged365 olvasók + Török Kornél

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb