BUÉK2021Kikapcs

Szeged365 fotóriport: karácsony előtti hering-party a szegedi bevásárlóközpontokban

Ilyenkor érezzük igazán, hogy volt értelme bezáratni a galaxis összes éttermét, rendezvényhelyszínét és szórakozóhelyét… Na jó, tegyük félre az ironizálást: legalább a kereskedelemből élő szegedieknek volt pár olyan napja, amikor pénzt kerestek – totális telt házzal pörögtek a szegedi bevásárlóközpontok a karácsony előtti vég-hajrában, Török Kornél kollégánk fotóin minderről a koppanásig megtelt parkolók tanúskodnak.

AZ UTOLSÓ PILLANATBAN INDULT MEG A KARÁCSONY ELŐTTI ŐRÜLET

“Az idei karácsonyt megelőző időszakban visszafogottabbnak bizonyult az ajándékvásárlás” – elemezte a helyzetet Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, aki szerint látványosan meglódult a forgalom az utolsó pillanatban:

SURVIVOR, SZEGEDI MÓDRA: MINDENKI A TÚLÉLÉSRE JÁTSZIK

Hogy mire lesz elég az utolsó 2-3 nap hajrája, jó kérdés, minden esetre az általunk megkérdezett kereskedők bizakodóak voltak. “A 2019-es év maga volt a gazdasági csoda, nyilván, álmodni sem mertünk a tavaly decemberi számokról” – magyarázta a Szeged365.hu-nak Zsóka, akinek az ÁRKÁD Szegedben van egy kisebb bérleménye. A szegedi hölgy azt mondta, már annak is örültek, hogy ők nyitva, a vásárlók pedig a lakáson kívül maradhattak, egy tavaszihoz hasonló karantén plusz bezárás kombó maga lett volna a végítélet.

A parkoló telítettségét elnézve nem lehetett okuk a panaszra, hely nem volt, vásárló annál inkább:

Hasonló volt a helyzet a Rókusi körúti Tesco-ban is, délutáni túránk során rendesen meg kellett küzdenünk a parkolóhelyért, a kassza előtti sor pedig abszolút a boldog “békeidőket” idézte:

A Napfénypark bejáratánál 15-20 emberes sor állt a kürtőskalácsosnál, belépve viszont szolídabb kép fogadott: a fent is említett multit leszámítva (ahol minden négyzetméterre jutott egy feszülten rohangáló vásárló) egy erősebb, Covid-mentes időkre hajazó hétvégi nap benyomását keltették a bevásárlóközpont folyosói.

A helyzet hasonló volt a belvárosban és a Felső-Tisza parti Bárka Adventen is: a helyzethez képest ütős napokat zártak a felsorolt helyszíneken dolgozó szegedi árusok, bérlők, a kérdés csak az, hogy az utolsó pillanatos hajrá elég lesz-e ahhoz, hogy legalább egy kicsit egyenesbe jöjjenek. Drukkolunk neki, hogy így legyen.

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb