Közélet

Napi összefoglaló: újabb földrengés Horvátországban, amelyet Szegeden is érezni lehetett, huszonöt ponton folytatódik az oltás

A ma kora délutáni órákban újabb földrengés rázta meg Horvátországot, aminek rengéseit Szegeden és környékén, valamint az ország több településén is érezni lehetett. Galgóczi Ágnes pedig a mai operatív törzs tájékoztatóján arról számolt be, hogy 25 ponton folytatódik az oltás, de még nem lehet tudni pontosan, hogy mely városokban lesznek megtalálhatóak ezek az oltópontok.

KORONAVÍRUS: 902 ÚJABB ESET AZ ORSZÁGBAN, 60 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Napok óta 1000 fő alatt van a napi új fertőzöttek száma, kedd reggelre 902 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, Csongrád-Csanád megyére szűkítve ez a szám 60 fő. Elhunyt 131 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 9292 főre emelkedett, a gyógyultak száma 138 365 fő, az aktív fertőzötteké 169 914. Jelenleg 6298 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 444-en vannak lélegeztetőgépen.

MÉG MINDIG NEM SIKERÜLT MEGÁLLAPODNI A JÖVŐ ÉVI MINIMÁLBÉR – EMELÉSRŐL

A hétfői “paprikás hangulatú” egyeztetésen sem sikerült megegyezniük a jövő évi minimálbér-emelésről a munkaadói és a munkavállalói szervezetek képviselőinek – írta a Népszava. Így valószínűleg a kormánynak kell majd kimondani a végső szót a jövő évi minimálbérről.

HUSZONÖT PONTON FOLYTATÓDIK AZ OLTÁS

Ezen a héten további vakcina-szállítmány érkezik, és 25 oltóponton folytatódik az oltás – mondta Galgóczi Ágnes az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője szerint a járványügyi védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy szombaton megérkezett a vakcina.

FÖLDRENGÉS VOLT SZEGEDEN ÉS AZ ORSZÁG TÖBB PONTJÁN

Azt hittük, 2020 már nem lehet szürreálisabb, pedig úgy tűnik, nagyon is: az olvasóink százával érkező információi alapján egy kisebb földrengés történt kedd délben Szegeden és Magyarország több településén is. Frissítve: megvan az ok, az MTI szerint újabb, 6.3-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot, sérültek is lehetnek. Az epicentrum Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, ezt érezhettük Szegeden is.

EZÉRT RENGETT SZEGEDEN A FÖLD: ÚJABB FÖLDRENGÉS RÁZTA MEG HORVÁTORSZÁGOT

tegnapi földmozgást követően ma 6,3-as erősségű földrengés rázta meg Horvátországot a kora délutáni órákban, az MTI információi szerint sérültek is lehetnek. Ezt érezhettük Szegeden és környékén is, hasonlóan más magyarországi településekhez.

CSÜTÖRTÖK ESTIG LEHET JELENTKEZNI AZ ÓVODAI ÉS ISKOLAI DOLGOZÓK GYORSTESZTELÉSÉRE

Csütörtök estig lehet jelentkezni az óvodai, iskolai dolgozók gyorstesztelésére. A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében az előregisztráció határidejét december 31-én 20 óráig meghosszabbították, így addig még van lehetőség online időpontot foglalni az óvodai és általános iskolai dolgozóknak az iskolakezdés előtti, január eleji gyorstesztelésekre – közölte a Miniszterelnökség.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb