Közélet

Már több kórházba is megérkezett a vakcinaszállítmány – délután jön Szegedre is az oltóanyag

Szerdán huszonegyre, január elején huszonötre nő az oltóhelyek száma Magyarországon – hangzott el az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján. Ma már több kórházba meg is érkezett a vakcinaszállítmány. A tervek szerint a nap folyamán még 15 intézménybe szállítanak ki oltóanyagot: a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja is ezek között szerepel.

JANUÁRTÓL 25 OLTÓHELYEN VÁLIK ELÉRHETŐVÉ A VAKCINA

Szerdán huszonegyre, január elején huszonötre nő az oltóhelyek száma Magyarországon az újabb vakcinaszállítmányoknak köszönhetően – mondta el Müller Cecília, az országos tisztifőorvos. Közölte, hogy a korábbi, jelképes mennyiségű vakcinát tartalmazó szállítmányból az eddigi öt oltóhelyen négy nap alatt 3789 intenzív, sürgősségi és a koronavírusos betegeket kezelő osztályokon tevékenykedő egészségügyi dolgozót oltottak be.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A szerda reggel Magyarországra érkezett 70 ezer vakcina 35 ezer egészségügyi dolgozó – köztük egy újabb kör, a háziorvosok – beoltásának megkezdését is lehetővé teszi. További adagokat is megrendeltek, az év elején is több tételben, folyamatosan érkeznek szállítmányok Magyarországra – mondta a tisztifőorvos, hozzátéve: akkor már a szociális intézmények lakói és dolgozói is sorra kerülnek.

EZEKBEN A KÓRHÁZAKBAN MÁR OTT A VAKCINA

Ma délelőtt vakcinaszállítmány érkezett a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, ahol nemcsak a győri kórház dolgozóit oltják majd, hanem a soproni, mosonmagyaróvári kórházak orvosait, egészségügyi dolgozóit is. A budapesti Szent János Kórházba 3000 vakcinát szállítottak, de a vakcinák már odaértek a Semmelweis Egyetem Egyetemi Gyógyszertárába is, valamint a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba és a Honvédkórházba, és Tatabányán a Szent Borbála Kórházba is.  

MÉG MA MEGÉRKEZIK SZEGEDRE IS A VAKCINA

A tervek szerint a nap folyamán még 15 intézménybe szállítanak ki oltóanyagot: a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjába is megérkezik a vakcina ezen kívül a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházba, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetbe, a Hetényi Géza Kórház – Rendelőintézetbe, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba, a Pécsi Egyetem Klinikai Központjába, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházba, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba, a Debreceni Egyetem Klinikai Központba, a Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézetbe, a Markusovszky Kórházba, a Csolnoky Ferenc Kórházba, a Jósa András Oktatókórházba, az Eger Markhot Ferenc Kórházba és a Békés Megyei Központi Kórházba.

227 INTÉZKEDÉS TÖRTÉNT A MASZKVISELÉSI SZABÁLYOK MEGSZEGÉSE MIATT

Az elmúlt 24 órában 227, a járvány kezdete óta pedig 16 724 emberrel szemben intézkedett a rendőrség a maszkviselésre vonatkozó szabályok megszegése miatt – közölte Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Tájékoztatása szerint 198-an az önkormányzati rendeletek ellenére sem viselték a maszkot közterületen; közülük 41-en helyszíni bírságot kaptak, 65 emberrel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek, a többieket figyelmeztették. Ugyanakkor 12 emberrel szemben azért intézkedtek, mert buszon, villamoson, megállóban nem volt rajtuk maszk, 17-en pedig bevásárlóközpontban nem viselték a védőeszközt – tette hozzá az alezredes.

Forrás: MTI/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb