Közélet

Hétfőn megnyitja kapuit a felújított Siha közi bölcsőde Szegeden

Hétfőn nyit Szegeden a Siha közi bölcsőde, amelynek épületét uniós támogatással, 363 millió forintból újítottak fel. A városban 2017 óta hat ilyen intézmény rekonstrukciója valósult meg csaknem 1,4 milliárd forintból – adta hírül az önkormányzat.

Az újrókusi lakótelepen működő, 96 személyes Siha közi bölcsőde az 1980-as években panelelemekből épült. Az intézmény korszerűsítésére 314 millió forint európai uniós támogatást és 49 millió forint saját forrást használt fel az önkormányzat.

Fotó: szegedpolus.hu

Hőszigetelés és új vakolat került a külső falakra, korszerűre cserélték a régi ajtókat, ablakokat. A fűtésrendszer megújult, a lapos tető hő- és vízszigetelést kapott, valamint napelemeket helyeztek el rajta. Az akadálymentesített épületeken kívül és belül is korszerűsítették a víz- és elektromos hálózatot, valamint a világítótesteket, felújították a burkolatokat, a vizesblokkokat, bővítették a tornaszobát, áthelyezték a sószobát. Járdákat építettek és megújult az udvar is. Az épületek napfényes homlokzatára árnyékolókat szereltek.

Fotó: szegedpolus.hu

A rekonstrukció kivitelezője a szegedi HPQ Plus Kft. volt. 2017 óta hat szegedi bölcsőde újult meg uniós támogatással, összesen 1,38 milliárd forintból, a fejlesztési program a Vitéz utcai intézmény rekonstrukciójával és a Marostői városrészben új bölcsőde építésével folytatódik – írták a közleményben.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb