Közélet

Napi összefoglaló: újévi köszöntő Áder Jánostól, Fanninak hívják Szeged első 2021-es babáját

Az újév hagyomány szerint Áder János, köztársasági elnök beszédével indult, majd Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László polgármester is köszöntötték az idei évet. Nem sokkal éjfél után pedig megszületett Szeged első 2021-es babája, Fanni. A kislány csak alig fél órával később született, mint az ország első babái az idei évben: éjfél után 1 perccel látta meg a napvilágot ugyanis egy időben egy kisfiú, a fővárosban, és egy kislány, Salgótarjánban.

COVID – HELYZET AZ ÚJÉV ELSŐ NAPJÁN: 2764 ÚJ FERTŐZÖTT, 130 ÁLDOZAT

2764 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 325 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított esetek száma. Elhunyt 130 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9667 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 157 063 fő, az aktív fertőzötteké ismét csökkent, 158 548 főre. 5648 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 401-en vannak lélegeztetőgépen. Szegeden és környékén 159 újabb esetet regisztráltak.

ÍGY KÖSZÖNTÖTTE AZ ÚJÉVET ÁDER JÁNOS, ORBÁN VIKTOR ÉS BOTKA LÁSZLÓ

Legyünk hálásak 2021-ben – kezdte újévi beszédét Áder János köztársasági elnök, aki egy népmesei idézettel kívánt mindenféle jót a magyarságnak. Orbán Viktor egy drámai videóval, Botka László egy szimpla, egy soros Facebook poszttal köszöntötte az újévet.

SZÍVBŐL GRATULÁLUNK SZEGED ELSŐ 2021-ES BABÁJÁNAK, FANNINAK!

A 2021-es év első szegedi babája egy kislány lett, aki nem sokkal éjfél után, 0:35 perckor látta meg a napvilágot, tudtuk meg Dr. Vincze Emőkétől, a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szülész-nőgyógyász szakorvosától.

GYŐRFI PÁL: SZÁZ EMBERT KELLETT DETOXIKÁLÓBA VINNI SZILVESZTERKOR

Száz embert, köztük hét kiskorút kellett detoxikálóba vinni szilveszterkor – közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője pénteken. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint pedig egy ember meghalt szén-monoxid-mérgezés miatt, Szegeden pedig egy szeméttároló égett, amit tűzijátékok gyújtottak meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb