Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Bolha a fülbe, Szellemirtók, retro játék szombat délutánra

Minden adott ahhoz, hogy egy hatalmasat kirándulj a Gergő ligetben, vagy épp sétálj egy kiadósat a Tisza partján szombat délután. Ha mégis inkább otthoni programokra vágysz, akkor viszont már mutatunk is pár tippet: streamkoncertet, kultfilmet és ingyenes retro játékot is hozunk neked.

IZGALMAS VÍGJÁTÉKOT JÁTSZIK A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ

Este 19:00-kor állítja színpadra a Győri Nemzeti Színház a Bolha a fülbe című darabot. Bonyolult, pergő, szellemes cselekmény, nagyszerű párbeszédek, szerepcserék, véletlenek, a klasszikus bohózatok jól ismert szereplői: a szerző, Feydeau titka voltaképpen ennyi. Általában soha nem a társadalmat bírálta, csak az egyes ember gyengéit figurázta ki, darabjaiban mégis lelepleződtek a tisztesnek mondott, hazug és álszent polgári erkölcsök.

A PUNNANY AKUSZTIKUSAN IS ZSENIÁLIS

Volt időszak, amikor még rendesen lehetett koncertekre, fesztiválokra járni. Nagyjából ebbe az időszakba, egész pontosan 2017-be repít vissza a Punnany Massif akusztikus koncertfilmje. A Tüskecsarnokban közönség előtt, a megszokott virtuóz rímekkel, de egy kicsit áthangszerelve nagyon egyedi hangulatú koncertet adtak a srácok. Élvezd!

KULTFILMMEL CSÁBÍT A VIASAT3

21:00-kor kezdődik a Viasat3-on az eredeti, klasszikus Szellemírtók. A sztori szerint Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egyetemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat sokáig magára, a szomszédjukat és annak házát megszállták a szellemek. A baj nem jár egyedül: hőseinknek hamarosan a New Yorkban elszaporodó kóbor szellemek is feladják a leckét.

PÖRÖGJ EGYYET A BENEATH A STEEL SKY-JAL!

A Revolution Software ezzel az 1994-es cyberpunk kalandjátékkal még zajosabb sikereket ért el annak idején, mint a Lure of the Temptress-szel. Ami persze nem csoda, hiszen fő dizájnernek és a rajzfilmszerű átvezető videók megalkotójának egy veterán képregényrajzolót, a kultikus Watchment jegyző Dave Gibbonst kérték fel. Az ő nyomasztóan komor színekkel megfestett pixel-jövője mellett a játék története is igencsak emlékezetes volt: egy Mad Max-szerű, posztapokaliptikus világ nomádjai közt felnőtt, árva srácért egy nap fegyveresek jönnek, és elhurcolják egy zsarnokuralom alatt nyögő, zsúfolt metropoliszba. Hősünknek persze nem tetszik a dolog, így hát megszökik, hogy egy újabb és újabb robottestekbe átszerelhető mesterséges intelligencia, no meg persze a játékos segítségével kinyomozza, ki is ő valójában, kik voltak a szülei, és miért olyan fontos a személye a korrupt városvezetésnek, hogy még a gyilkosságtól sem riadnak vissza…  A Beneath a Steel Sky a Gog.comról tölthető le ingyen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb