Közélet

Szeged365 Start: szikrázó Rudi, magyar vakcina és egy igazi happy end a hétvége legérdekesebb eseményei között

Az oltások menetéről és a magyar vakcina fejlesztéséről beszélt Orbán Viktor, egy hajléktalanról kiderült, hogy akár sorozatgyilkos is lehet, és ismét beszikrázott Rudi, Szeged leghíresebb rénszarvasa. Szerencsére nem csak rossz dolgok történtek velünk az elmúlt két napban, hozunk egy igazán felemelő sztorit a Mars téri piacról. Lemaradtál a hétvége híreiről? Pótold velünk most!

SOROZATGYILKOS LEHET EGY HAJLÉKTALAN

Több korábbi emberöléshez is köze lehet a sorstársát tavaly augusztusban, a Kámfor utcában megkéselő fővárosi hajléktalannak. Ha a gyanú bebizonyosodik, a sorozatgyilkos tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat.

TÖBB EZER ÓVODAI ÉS ISKOLAI DOLGOZÓT TESZTELTEK A HÉTVÉGÉN

99 kijelölt helyen, több ezer óvodai és iskolai dolgozót teszteltek le szombaton és vasárnap a január 4-i iskolakezdés előtt. A mentőszolgálat és a kormányhivatalok mintavételi pontjain zajlott a tesztelés, amelyeket Szegeden jelentős részben az SZTE orvostanhallgatói végeztek, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri és Derkovits fasori épületeiben.

Fotó: MTI/Mónus Márton

MEGKEZDIK A 13. HAVI NYUGDÍJ VISSZAÉPÍTÉSÉT

Megkezdi a kormány a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítését: 2021 januárjában plusz egyheti, 2022-ben további egyheti, 2023-ban ismét további egyheti, 2024-ben pedig már plusz egy teljes havi nyugdíjat kapnak majd a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők.

MÁR ZAJLIK A MAGYAR OLTÓANYAG FEJLESZTÉSE

Már 5 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be, most 80 ezer vakcina áll rendelkezésre. Van egy oltási tervünk, amely arról szó, ha nincs mindenkinek vakcina, akkor ki mikor kapja meg először azt – mondta el Orbán Viktor a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában, majd hozzátette, már zajlik a munka, hogy akár saját oltóanyagunk is legyen.

ISMÉT SZIKRÁZOTT RUDI A DUGONICS TÉREN

Információink szerint a szarvas egyik jégcsapján hibásodott meg az elektromos csatlakozó, és az okozta a szikrázást és a füstöt vasárnap délután 4 körül. A szegedi tűzoltók szerencsére időben megoldották a problémát.

ÍME A HÉTVÉGE SZTORIJA A MARS TÉRRŐL

Vannak még korrekt emberek, főleg Szegeden. Történetünk főszereplője az ünnepek előtti bevásárlás közben 60 ezer forintot ejtett ki a pénztárcájából, pár nappal később – legnagyobb meglepetésére – az egyik Mars téri árus jelentkezett nála a teljes összeggel.

MEGÁLLÍTHATATLANOK A SZEGEDI KOSARASOK

Fergeteges első félidei hajrával, 78-87-re verte a Naturtex-SZTE Szedeák az Alba Fehérvár csapatát szombaton idegenben, ezzel zsinórban a hetedik győzelmüket is behúzták Govensék.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb