Kikapcs

Felpörgetjük az újéved: Carmina Burana, online, a Szegedi Kortárs Balettől most csütörtökön

Online előadással lepi meg a szegedieket az idén 20 éves Carl Carmina Burana című táncjátékkal a Szegedi Kortárs Balett csütörtökön fél 9-től. A Carl Orff zenéjére, Juronics Tamás által koreografált remekmű már túl van a 300 előadáson, a mai napig a szegedi társulat legnépszerűbb produkciója.

Időpont: 2021. január 7., csütörtök 20.30

Platform: Szegedi Kortárs Balett, Facebook oldal (Facebook live)

Az online előadás megtekintése ingyenes, nincs regisztrációhoz kötve, viszont a produkció csakis magyarországi IP címről tekinthető meg.

A SZEGEDI KORTÁRS BALETT IKONIKUS DARABJÁRÓL

Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát, a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet. De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével.

A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről – emberi mivoltukról. A produkciót Juronics Tamás koreografálta, aki nemrég pont a Szeged 365 hasábjain értékelte a 2020-as évet, egyben kívánt klassz dolgokat a szegedieknek 2021-re:

PARÁDÉS SZEREPOSZTÁS

Parádés szereposztással várja a kortárs balett rajongóit a szegedi társulat, a Carmina Burana 2021-es premierjén többek között az a rangos francia táncművész (Marie Vilette) is kiemelt szerepet kap, akit örömmel jelentettünk be augusztus végén:

Lány: Marie Vilette
Fiú: Vincze Lotár
Halál: Juronics Tamás

Czár Gergely
Csetényi Vencel
Szigyártó Szandra
Bocsi Petra
Kiss Róbert
Nier Janka
Adam Bobák
Graziano Bongiovanni
Hudacsek Hanna
Heim Boglárka
Liszkai Zsófia
Mészáros Fanni
Nyeste Adrienn
Aradi Zsolt

Zene: Carl Orff
Díszlet: Juronics Tamás
Jelmez: Bianca Imelda Jeremias
Világítás: Stadler Ferenc
Koreográfia: Juronics Tamás

Fotók: Nemzeti Táncszínház, Törköly József

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb