Szegedi Arcok

Happy end? Kedd reggel felszállhattak a Londonban rekedt szegediek

Magyar idő szerint hajnali 5 órakor felszállt az a gép, amelyet a Wizz Air a London-Luton reptéren tegnap hoppon maradt, közel 40 magyarnak ajánlott fel kárpótlásul. A pórul járt utasok között egy szegedi anyuka, Novák Szilvia és fia is a brit reptéren töltötte a hétfőt, azonban nemrégiben értesített bennünket: leszálltak a kassai reptéren!

AZ ÉV REPTÉRI BAKIJA: NEM ENGEDTÉK FELSZÁLLNI A MAGYAR UTASOKAT, MINDENFÉLE INDOKLÁS NÉLKÜL A LONDONI REPTÉREN

Közel 40 magyar rekedt a londoni reptéren, nem engedték őket Pozsonyba repülni – írtuk meg hétfőn a Tom Hanks – féle Terminál című filmre emlékeztető, felháborító sztorit. A szegedi hölgy és több tucat sorstársa már túljutott a biztonsági ellenőrzésen, bemutatták a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztjüket, sőt, többen még a bőröndöket is feladták, amikor egy reptéri alkalmazott közölte velük: magyar útlevéllel nem utazhatnak be Szlovákiába, így a gépre sem szállhatnak fel. A hétfő esti órákban értük el Szilvit, aki szegediként, a fiával ragadt ott a reptéren:

KÁRPÓTLÁST AJÁNLOTT FEL A LÉGITÁRSASÁG

“A Wizz Air szálláslehetőséget és ingyenes átfoglalást biztosít az érintett utasoknak a következő Wizz Air repülőjáratra. Amennyiben ezzel nem kívánnak élni, úgy a légitársaság vagy az eredeti jegyár teljes összegű visszatérítését, vagy az eredeti jegyár 120 százalékának kreditben történő visszatérítését vállalja. A Wizz Air ismételten elnézést kér az okozott kellemetlenségekért.” – írta a légitársaság tegnap hozzánk eljuttatott közleményében.

Mint a szegedi hölgy elmesélte, a reptéren kitört tegnap délutáni üvöltözést követően egy reggel 5 órakor felszálló gépet ajánlottak fel a közel 40 kint ragadt magyarnak.

MÁR KASSÁN VANNAK A SZEGEDIEK

“Most szálltunk le a kassai reptérre” – értesített bennünket Szilvi kedd délelőtt 10 körül, mint írja, fogalmuk sincs még, hogyan és mikor kavarodnak vissza fiával Szegedre, azonban legalább már a közelben vannak.

A helyzet már csak azért is izgalmas volt, mert Boris Johnson tegnap este bejelentette: gyakorlatilag bezár Nagy-Britannia…

A történet konklúziójaként az ezerszer leírt és elmondott közhelyet tudjuk csak megismételni: kérünk, maradj itthon, ha lehet, ne most repülj. Legfőképpen pedig, vigyázz magadra!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb