Kikapcs

Tovább dübörög az összefogás a megyénkben Zsombiért, az SMA beteg kifiúért

Újabb plüssökkel érkeznek azok a jószándékú Csongrád-Csanád megyeiek, akik segíteni szeretnének az SMA beteg kisfiún, Zsombin. A Szegeden láttam csoportban ismét felhívás érkezett arra, hogy folytatódjon tovább a tavalyi év egyik legkreatívabb akciója, vagyis a “Nem elveszett játék vagyok, csak Rád vártam”, ezért, ha egy édes kis plüss játékot találsz és szeretnél segíteni, akkor nincs más dolgod, mint 700 Ft-ot utalni a Szép jövőért Zsombornak Alapítványnak.

Az akció, az SMA beteg Zsombi gyógyulásáért jött létre, és a hozzá kapcsolódó Facebook csoport, a Plüssterjesztők Zsombiért SMA1 már hatezer tagot számlál, akik napi szinten azon dolgoznak, hogy Zsombi mielőbb megkapja a 730 millió forintos kezelést.

Forrás: Plüssterjesztők Zsombiért SMA1 Facebook csoport

EGY KICSIT ZSOMBIRÓL

A plüssjátékok a gerincvelő eredetű izomsorvadásban (SMA 1) szenvedő kisfiú, Zsombi gyógyulását hivatottak – közvetett módon – segíteni. Ha lemaradtál volna a hősies kisfiú történetéről, röviden összefoglaljuk, miről van szó. A 10 hónapos kisfiún csakis a világ legdrágább gyógyszere segíthet, a 700 millió forintba kerülő Zolgensma. Burinda Zsombor ugyanis SMA-ban, azaz gerincvelői izomsorvadásban szenved, annak is a legsúlyosabb fajtájában. Öt hónapos korában szívre műtötték, majd kiderült, szülei nem lélegezhetnek föl, hiszen újabb küzdelem kezdődik Zsombiért. A Zolgensmát kétéves korig be kell adni, de minél előbb, annál jobb. Az országos gyűjtés elkezdődött a kisfiú javára, de még messze a cél.

A korábbi akcióról:

Forrás: Szegeden láttam csoprt, Plüssterjesztők Zsombiért SMA1

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb