Sport

Férfi kézilabda-vb: ma este 20:30-tól Magyarország–Zöld-foki-szigetek mérkőzés

Nem indult zökkenőmentesen a férfi kézilabda világbajnokság, ugyanis kétségessé vált a mai Magyarország–Zöld-foki-szigetek mérkőzés megrendezése az egyiptomi világbajnokság első fordulójában azt követően, hogy az ellenfél Zöld-foki Köztársaság csapatából csütörtökön újabb négy játékos koronavírustesztje lett pozitív. Az M4 Sport megkeresésére Jesus Nelson Martins pénteken azt közölte, hogy a legfrissebb tesztek eredménye minden esetben negatív lett, így az együttes játszani fog.

A mai Magyarország–Zöld-foki-szigetek mérkőzésen a magyar válogatott tagjaként pályára lépnek a MOL – Pick Szeged profi játékosai, Mikler Roland, Bodó Richárd, Bánhidi Bence, és Rosta Miklós is. Bodó Ricsi számára nem csak a világbajnokság miatt különleges ez a nap, hanem azért is, mert megszületett kislánya, Panka.

A Zöld-foki Köztársaság együttesében korábban hat játékosnál és a szövetségi kapitánynál mutatták ki a koronavírust, az Egyiptomba érkezőket pedig karanténhotelben szállásolták el. Az IHF csütörtöki tájékoztatása alapján az afrikai együttes abban az esetben pályára léphet a magyar idő szerint 20.30-ra kiírt találkozón, amennyiben legalább tíz játékosa – köztük egy kapus – és két stábtagja negatív Covid-teszteredményt produkál. Martins pénteki tájékoztatása szerint 11 játékosuk bevethető. Ellenkező esetben a mérkőzést törlik, és a magyar válogatott 10-0-s gólkülönbséggel megkapja a két pontot.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb