Közélet

Operatív törzs: jól halad az oltókampány

Jól halad az oltókampány, sőt, túl jól is halad az oltás: az eddig leszállított 130 ezer adag vakcinából már 106 ezer adagot be is adtak, számolt be róla Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, ahol Kiss Róbert alezredessel ismertették a koronavírus járvány elleni védekezés legfrissebb és legfontosabb információit.

JÓVAL GYORSABBAN HALAD AZ OLTÁS, MINT AHOGY A VAKCINA ÉRKEZIK

Eddig 130 ezer ember oltására elegendő oltóanyag érkezett Magyarországra, ebből már csaknem 106 ezren meg is kapták a védőoltást – közölte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője.

Elmondta, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszába lépett Magyarországon azzal, hogy megérkeztek az első vakcinaszállítmányok. Jelenleg két oltóanyag rendelkezik az európai gyógyszerhatóság engedélyével, a Pfizer december 26. óta, a Moderna pedig január 12. óta szállít vakcinákat Magyarországra – mondta.

Az osztályvezető tájékoztatása szerint az eddig beoltottak döntő többsége egészségügyi dolgozó, de már 7 ezer idősotthonban élő, vagy az ott lakókat gondozó ember is kapott védőoltást. Galgóczi Ágnes arról is beszámolt, hogy a következő vakcinaszállítmány kedden érkezik Magyarországra, addig várhatóan fel is használják a most rendelkezésre álló oltóanyagot.

166 EMBERREL SZEMBEN INTÉZKEDTEK A RENDŐRÖK SZABÁLYTALAN MASZKVISELÉS MIATT CSÜTÖRTÖKÖN

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 166 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában – közölte Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Mint elmondta, a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatálybalépése óta 19 695 emberrel szemben intézkedtek maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt. A rendőrök 143 ember ellen azért léptek fel, mert a tízezer lakosnál nagyobb települések közterületén megszegték a maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Tömegközlekedési eszközökön, azok várakozóhelyein 5, üzletekben, bevásárlóközpontokban 18 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt csütörtökön – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb