Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
8.4 C
Szeged
2021, február 25., csütörtök

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Nem győzi a gyártást a Pfizer, átmenetileg korlátozzák az európai vakcinaszállítást

Nem győzi a gyártást a Pfizer, átmenetileg korlátozzák az európai vakcinaszállítást

Hirdetés

Átmenetileg korlátozza az Európába szállítandó vakcinák mennyiségét a Pfizer, amíg gyártási kapacitásukat nem tudják bővíteni, így megyénkbe is kevesebb jut az oltóanyagból. Ahogy a Norvég Közegészségügyi Intézet közölte, a korlátozás minden európai országot érinteni fog. Még nem teljesen világos, hogy mennyi időbe fog telni, amíg a Pfizer visszaállítja a maximumra a gyártási teljesítményét – írja a Guardian nyomán az Index.

A cég tudatta, hogy módosítják a gyártási eljárást, ami további szabályozási jóváhagyásokat követel meg. Mint elmondták, bár mindez átmenetileg hatással lesz a szállításokra, januárban és február első felében, szükséges ahhoz, hogy február végére jelentősen meg tudják növelni a termelést.

A VISSZAESÉS CSAK ÁTMENETI

A Pfizer továbbá arról tájékoztat, hogy a visszaesés csak átmeneti. A január 15-i héttől visszaállnak az eredeti szállítási ütemezéshez, február közepétől pedig már eleget tesznek a megnövelt igényeknek is. A vállalat nem csak a saját gyártókapacitását bővíti, hanem beszállítókat is bevon a termelésbe. Hat európai uniós ország, Dánia, Finnország, Svédország, illetve Észtország, Lettország és Litvánia levélben fordult pénteken az Európai Bizottság vezetőjéhez, amelyben „elfogadhatatlannak” nevezték, hogy a Pfizer a következő hetekben várható szállítmányai jelentős csökkentéséről tájékoztatta őket. Azt írták: ez nem pusztán a tervezett oltási menetrendekre van kihatással, de gyengíti az egész folyamat hitelességét is.

Arra kérték továbbá az Európai Bizottságot, hogy gyakoroljon nyomást a vállalatra a rendelések pontos és stabil teljesítésének biztosítása érdekében. Később Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője arról számolt be, hogy telefonon beszélt a Pfizer vezérigazgatójával, aki biztosította róla, hogy időben leszállítják az első negyedévre tervezett vakcinaadagokat.

Forrás: Index.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -