Közélet

Napi összefoglaló: 64 új fertőzött a megyénkben, tovább szigorít az osztrák kormány

Kezdjük összefoglalónkat a szokásos napi koronavírus adatokkal: 1241 új eset országosan, 64 a megyében. Volt itt még ma Müller Cecília interjú is, ahol azt taglalta, hogy nem szeretnének változtatni a hazai koronavírus-oltási terven a késve érkező Pfizer vakcinák miatt. Az is kiderült, hogy jön a magyar-osztrák vakcina, és hogy a Moderna a biztonság kedvéért 3x oltana. Tovább szigorít az osztrák kormány és mutatjuk a heti Best of Police összefoglalónkat is.

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN EDDIG 16 153 KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT SZEMÉLYT REGISZTRÁLTAK

Mutatjuk a napi koronavírus adatokat: 1241 új esetet regisztráltak az országban, ebből 64 jutott Csongrád-Csanád megyére. Elhunyt 77 többségében idős, krónikus beteg.

MINDENKINEK RENDELKEZÉSRE ÁLL A MÁSODIK ADAG

Semmiképpen nem szeretnének változtatni a hazai koronavírus-oltási terven – emelte ki az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban. Müller Cecília közölte: értesültek arról, hogy a jövő héten valószínűleg kevesebb vakcina érkezik majd.

JÖN AZ OSZTRÁK-MAGYAR VAKCINA

Pécsett és Bécsben fejlesztés alatt áll egy közös oltóanyag a koronavírus ellen, viszont azt még nem lehet tudni, hogy mikor állhat rendelkezésre. Hamarosan megkezdik a kapcsolódó állatkísérleteket is.

SZIGORÍT AUSZTRIA: JÖN A MÉTERES TÁVOLSÁGTARTÁS ÉS AZ FFP2-ES MASZK

Élő sajtókonferencián jelentették be, hogy további szigorító intézkedéseket vezet be az osztrák kormány, hogy a „már így is nagyon magas számok” további növekedését megakadályozhassák és időt nyerjenek addig, amíg a lehető legtöbb embert be nem oltják.

HÁROMSZOL OLTANA A MODERNA

A Moderna arra készül, hogy kísérlet céljából az első két adag után, megismétli az oltást egy évvel később. Az újabb, harmadik oltásból azok kapnának, akik az első tesztelésben is részt vettek, ugyanis még mindig nem világos, hogy az új vakcinák meddig nyújtanak védettséget a vírussal szemben.

HÉT- ÉS NAPZÁRÓ BEST OF POLICE

Volt itt minden a héten: vásárhelyi bringás szatír, brutál balesetek és túlsúlyos tréler a hét legfontosabb rendőrségi hírei között.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb