Közélet

Rendkívüli szenátusi ülést tart hétfőn a Szegedi Tudományegyetem

Rendkívüli szenátusi ülést tart hétfőn délután a Szegedi Tudományegyetem, melynek fő témája a modellváltás lesz. Az esemény online és nyilvános lesz, mint az egyetem közleményéből kiderül, 60 fő részére tudnak csatlakozási lehetőséget biztosítani.

KORÁBBAN ÍRTUK: ALAPÍTVÁNYI FENNTARTÁSBA KERÜLHET AZ SZTE

Kereken tíz napja röppent fel a hír, miszerint alapítványi fenntartásba kerülhet a Szegedi Tudományegyetem, sajtóértesülések szerint akár 150 milliárd forint is elérhetővé válhat így az intézmény számára Európai Uniós forrásokból. Az SZTE azt írta bő egy héttel ezelőtti közleményében, hogy a Dékáni Kollégium egyhangúan támogatja a tárgyalások megkezdését a lehetséges új működési modell kialakításáról, jelenleg a belső egyeztetések és a kérdéskör vizsgálata zajlik. Az állami finanszírozású képzések típusát, összetételét, nagyságrendjét a működési modell esetleges megújítása nem befolyásolja, ugyanakkor az egyetem számára előnyökkel járhat. 

A kezdeményezés ellen szólalt fel a VVL – Veritas Virtus Libertas nevű hallgatói csoport, létrehoztak egy Free SZTE nevű oldalt, péntek reggel pedig egy 10 méteres óriásmolinót tettek ki a szegedi Belvárosi hídra:

A sztorira természetesen a helyi baloldali politikusok is rámozdultak, a DK a héten az egyetem Dugonics téri épülete előtt tartott sajtótájékoztatót.

MEGÉRKEZETT A REKTORI MEGHÍVÓ

Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár egy nyílt meghívót tett közzé vasárnap délután, amely a hétfő délután 3-kor, online megrendezendő szenátusi ülésre. Mint írják, az eseményt online formában tartják meg, 40 egyetemi dolgozónak és 20 egyetemi hallgatónak tudnak a jelentkezés sorrendjében csatlakozási lehetőséget biztosítani.

Íme a meghívó (via SZTE):

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2021. év január hó 18. napján 15:00 órakor tartandó rendkívüli Szenátus ülés vonatkozásában részvételi lehetőséget biztosítunk az egyetemi polgárok számára.

A járványhelyzet miatt a Szenátus ülése online formában kerül megtartásra, így tekintettel az ülés zavartalan lebonyolítására és a technikai lehetőségekre 40 egyetemi dolgozónak és 20 egyetemi hallgatónak tudunk a jelentkezés sorrendjében csatlakozási lehetőséget biztosítani.

A hozzáférés igényléséről szóló technikai tájékoztató az szte.hu levelezési rendszeren keresztül, valamint a hallgatóknak Neptun üzenet formájában kerül kiküldésre.

Dr. Rovó László s. k.Dr. Fendler Judit s. k.
rektorkancellár

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb