Közélet

Továbbra is alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció Szegeden

A Nemzeti Népegészségügyi Központ második heti adatai szerint továbbra is alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció Szegeden. Sőt, a szennyvízmintákban mért átlagos SARS-CoV-2-koncentráció országosan sem mutat jelentős változást.

Az új koronavírus koncentrációja Szegeden, Debrecenben, Győrben, Salgótarjánban, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) már alacsony, Pécsen azonban az átlagosnál magasabb. Az elmúlt héten emelkedő tendenciát Győrben, Pécsett és Szombathelyen mértek, csökkenőt pedig Szekszárdon, Szolnokon és Veszprémben.

Fotó: nnk.gov.hu

A kedvező tendencia fenntartásáért azonban továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása: mindenki tartsa be a kijárási korlátozásokat, akinek pedig tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Fontos a legalább másfél méteres távolság megtartása, a maszk viselése, valamint a gyakori és alapos kézmosás is – írta a koronavirus.gov.hu.

Forrás: koronavirus.gov.hu./MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb