Gasztro

Neked is egy kis fogyás az újévi fogadalmad? Akkor ezt a szegedi menüsort neked találták ki!

Leteszem a cigit, kedvesebb leszek az emberekkel, leadok pár kilót: pár tipikus fogadalom, amit az emberek nagy elánnal bejelentenek, aztán csak megmaradnak ígéret szintjén. És bár az első két célban nem tudunk segíteni, az ideális testsúly eléréshez most van egy nagyon jó tippünk!

HÁROMSZÁZ KALÓRIÁS MENÜVEL ÁLLT ELŐ A PRÉZLI

A Prézli még 2018-ban kezdte meg sikertörténetét Pécsett, de szerencsére hamar elért a zseniális panírozott fogásokat kínáló konyha Szegedre is: tavaly nyáron már azért kellett a Széchenyi térre költözniük, hogy a folyamatosan növekvő keresletet is ki tudják szolgálni. A koronavírus alatt sem állt meg az élet a magát szerényen csak Simple Kitchenként definiáló étkezde háza táján: a kiszállítás mellett már a kalóriaszegény menü is elérhetővé vált kínálatukban.

“Nálunk az étteremben lényegében teljes a nőuralom, és a vendégeik között is rengeteg hölgyet köszönthetünk, úgy döntöttünk, kedvezünk egy kicsit szegedi nőtársainknak, főleg azoknak, akik megpróbálnak ledobni pár kilót az év első szakaszában. A kínálat így natúr húsokkal, párolt zöldköretekkel bővült, nagy hangsúlyt fektetve a fit food vonalra.” – árulta el Mayer Szilvia, a Prézli tulajdonosa, üzletvezetője.

MOST MEGDŐL AZ EGÉSZSÉGES = DRÁGA TÖRVÉNY

Nomen est omen, tartja a régi latin mondás, és igaz ez a Prézlire is: itt bizony alap, hogy a bundás húsok és zöldségek, no meg az ellenállhatatlan rántott sajtok jelentik az étlap talapzatát, de a mostani fit kínálattal jelentősen csökkenthető a napi kalóriabevitel. Míg egy átlagos ebéd (például egy tányér Újházi tyúkhúsleves, rántott csirkemellel és rizzsel) elérheti sőt meg is haladhatja az 1000 kalóriát, a Prézli új fogásai ennek töredékét, mindössze 300 kalóriát tesznek ki.

A vendégeknek ráadásul nem kell mélyen a pénztárcájukba nyúlniuk, ha a diétás menüt választják: bár a kínálaton igen, de az árakon és a színvonalon nem változtatott a Prézli 2021-ben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb