- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Európai Bizottság: jöhet a sötétvörös zóna a magas fertőzési kockázatot jelző területek megjelölésére

- Hirdetés -

Mivel jelenleg szinte egész Európa a magas fertőzési kockázatot jelző “vörös” kategóriába tartozik, az unió a “sötétvörös” kategóriát is bevezetné a színkódok közé. Ez azokat a területeket jelölné, ahol kiugróan magas a fertőzöttek száma – javasolta ma az Európai Bizottság, amely arra kérte a tagállamokat, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban.

- Hirdetés -
Fotó: iranymalta.hu

A sötétvörös zónába azok a régiók tartoznának, ahol a fertőzöttek napi aránya 100 ezer emberre vetítve legalább két héten keresztül folyamatosan meghaladja az 500-at. “Sürgősen csökkenteni kell az utazással kapcsolatos fertőzési kockázatokat, hogy mérsékeljük a tagállamok egészségügyi intézményeire nehezedő terheket – mondta Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos a testület hétfői sajtótájékoztatóján.

- Hirdetés -

A Bizottság javaslatai értelmében a tagállamokba az unión kívüli országokból csak az indulás előtt 72 órával elvégzett negatív teszttel lehetne belépni, 10 és 14 nap közötti karanténkötelezettséget vállalva. Ez uniós és EU-n kívüli állampolgárokra egyaránt vonatkozna, azzal a különbséggel, hogy az EU-s állampolgárok a tesztet megérkezésük után is elvégeztethetik. A bizottság továbbá, megtiltana minden nem elengedhetetlennek minősülő utazást az unión belül.

Forrás: MTI

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb