- Hirdetés -
- Hirdetés -
Sport

Férfi kézilabda-vb: a franciákkal vagy a norvégokkal találkoznak a magyarok, köztük a MOL – Pick Szeged klasszisai

- Hirdetés -

A hatszoros aranyérmes Franciaországgal vagy a legutóbbi két tornán ezüstérmes Norvégiával találkozik a magyar válogatott az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében. A nívós eseményen a magyar válogatott tagjaként az eddigi bravúros teljesítményhez nagyon sokat tettek hozzá a keret tagjaként a MOL – Pick Szeged játékosai is: Mikler Roland, Bodó RichárdBánhidi Bence és Rosta Miklós.

A középdöntő harmadik, utolsó fordulójában, vasárnap a franciák 32-23-ra legyőzték Portugáliát, ezzel megnyerték a gízai III. csoportot, a norvégok a második helyen végeztek, a portugálok pedig harmadikként nem jutottak tovább. Amennyiben a magyar válogatott hétfőn nem kap ki az Európa-bajnok spanyoloktól, megnyeri az I. csoportot, és a norvégokkal játszik a legjobb nyolc között. A spanyolok elleni vereség esetén a második helyen jut tovább Gulyás István szövetségi kapitány együttese, és szerdán a százszázalékos mutatóval rendelkező franciákkal mérkőzik a negyeddöntőben.

Fotó: Mol-Pick Szeged hivatalos Facebook oldala

A vasárnapi, gízai meccsen a portugálok csupán kétszer, 1-0-nál és 3-2-nél vezettek. A Telekom Veszprém francia irányítója, Kentin Mahé egyszer volt eredményes. A kairói IV. csoportban Svédország 34-20-ra legyőzte Oroszországot, és ugyancsak a negyeddöntőbe jutott. Az oroszoknál a veszprémi jobbszélső, Danyiil Siskarjov és a szegedi balátlövő, Dmitrij Zsitnyikov is egy gólt szerzett.

Fotó: MTI

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb