Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: ilyen egy tökéletes hétfő délután! Bereményi 75, Sose halunk meg a színpadon

Nem mindig kényeztet el bennünket a hétfő jobbnál jobb online programokkal, de ez alól a mai nap egyértelműen kivétel. Bereményi Géza és Horváth Charlie munkásságát is felidézhetjük, de a legizgalmasabban mégis a Sose halunk meg színpadai adaptációja hangzik.

SZÁNJ EGY ESTÉT BEREMÉNYI GÉZÁRA!

A 75 éves Bereményi Géza életművéről, pályájáról, prózáról és líráról, dalokról, regényekről és az Azóta is élek című új kötetről Bárány Tibor és Szegő János beszélget a Líra Könyv facebook oldalán 18:00-tól. Az olvasó pedig eredendő mozgásában, eleven hullámzásában érzékelheti és láthatja a Bereményi-mitológia alakulástörténetét, bizonyos motívumok és figurák megszületését és tovább-formálódását, a kiválás és az elvegyülés gesztusait, az otthonvesztés és a hazatalálás következményeit.

FELTESZÜNK EGY CHARLIE BAKELITET

Ma 19:00-tól kezdődik a Lemezjátszó Classic programsorozat Charlie legendás albumát boncolgató epizódja. A közvetítés során Charlie 1997-es nagylemeze, az Annyi minden történt című album kerül terítékre. Az est vendége a dalok Artisjus-életműdíjas szövegírója, Horváth Attila lesz.

ILYEN LESZ A SOSE HALUNK MEG A SZÍNPADON

2017. március 26-án mutatta be a Kaposvári Roxínház Dés László – Nemes István – Koltai Róbert – Nógrádi Gábor: Sose halunk meg című zenés játékát. Most pedig közkívánatra online színházi térbe költöztetik az előadást archiválás céljából, HD minőségben rögzített felvételét.

ENNÉL JOBB ROMANTIKUS FILMET NEHEZEN TALÁLHATUNK HÉTFŐ ESTÉRE

21:00-tól szállítja az Ízek, imák, szerelmek című filmet, amelyben Liznek (Julia Roberts) mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, és kilép a házasságból. Viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel (James Franco). De igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével (Javier Bardem), a bohém brazillal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb