Közélet

Napi összefoglaló: megszületett a döntés a minimálbérről, az oltások számától függ, mikor nyithatnak a vendéglátóhelyek

A mai napon hosszas tanácskozásokat követően megszületett a döntés a minimálbér összegéről: február 1-től a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik. Mindeközben Müller Cecília országos tisztiorvos arról számolt be az Operatív törzs mai ülésén, hogy amíg elegendő számú ember nem kapja meg az oltást, addig nem nyithatnak ki a vendéglátóhelyek.

KORONAVÍRUS: MINDÖSSZE 33 ÚJ ESET SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

844 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma országosan, 33 – mal Csongrád-Csanád megyében, továbbá elhunyt 56 beteg – adta hírül a kormányzati koronavírus portál hétfő reggel. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 243.092 fő, az aktív fertőzötteké 105.302 – re csökkent. 3814 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 247-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 146.695 magyar kapott oltást, közülük 9403 már a másodikat is megkapta. 

9 GÉPPEL ÉS 84 FŐVEL DOLGOZIK SZEGEDEN A HÓ ELTAKARÍTÁSÁN A KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁS

Ma reggelre hófehérbe borult városunk, hiszen az éjszaka Holle anyó ismét nem pihent, és megrázta óriás dunyháját Szeged felett. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai rögtön hadba is álltak a fehér csapadékkal szemben, és hajnali kettő óta 9 géppel és 84 fővel dolgoznak az utak síkosságmentesítésén – tudtuk meg Makrai László igazgatótól.

140 MESTERSZAKOS SZTE HALLGATÓ KEZDHETI MEG TANULMÁNYAIT A KERESZTFÉLÉVBEN

Változatlanul népszerűek a Szegedi Tudományegyetem keresztfélévben indított mesterszakjai, a 2021-es központi felvételi eljárásban: a tavalyi létszámmal csaknem megegyező létszámú, összesen 140 új hallgatót vett fel az intézmény nappali és levelező képzésekre.

OPERATÍV TÖRZS: A KÖRNYEZŐ ORSZÁGOKBAN MÁR KOPOGTAT A HARMADIK HULLÁM, A VENDÉGLÁTÓHELYEK KORLÁTOZÁSAIT CSAK ELEGENDŐ BEOLTOTT EMBER UTÁN LEHET FELOLDANI

A környező országokban helyenként a vírusmutációk megjelenése a harmadik hullám eljövetelét okozza, számolt be róla Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, ahol Kiss Róbert alezredessel elmondták a koronavírus elleni védekezés legfrissebb és legfontosabb tudnivalóit.

FEBRUÁRTÓL BRUTTÓ 167 400 FORINTRA EMELKEDIK A MINIMÁLBÉR

Február 1-től a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb