Sport

Férfi kézilabda-vb: a MOL -Pick Szeged válogatott tagjai készen állnak a franciák elleni meccsre

Nagy László csapatvezető, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) alelnöke szerint a válogatott mentálisan és fizikálisan is készen áll a hatszoros vb-győztes franciák elleni szerdai negyeddöntőre az egyiptomi világbajnokságon, ahol a keret tagjaként jelen vannak a MOL – Pick Szeged klasszisai, Mikler RolandBodó RichárdBánhidi Bence és Rosta Miklós is.

A szakember kedden azt mondta az M4 Sport Sporthíradó című műsorában, hogy a spanyolokkal szemben 36-28-ra elveszített hétfői középdöntős mérkőzésen “a küzdést és az előre játék örömét” hiányolták a játékosokból a szakmai stábbal. “Ezeknek a magyar válogatott játékában mindig, minden körülmények között jelen kell lenniük, de a játékosok megértették azt, amit Gulyás István szövetségi kapitány és Chema Rodríguez másodedző mondott nekik az öltözőben a lefújás után” – nyilatkozta Nagy László. Hozzátette: voltak jó periódusai a mérkőzésnek, a 36 kapott gól azonban nagyon sok, és különösen bosszantó volt, hogy a spanyolok a magyarok hibáit kihasználva tudtak ennyi gólt szerezni.


“Ezzel együtt ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, és mentálisan, illetve fizikálisan is készen állunk a franciák elleni mérkőzésre” – jelentette ki a csapatvezető. Nagy László elmondta, a negyeddöntős mérkőzésen lesznek taktikai újítások, de a csapatnak elsősorban saját magára kell koncentrálnia, valamint arra, hogy támadásban fegyelmezetten kézilabdázzon. “Az eladott labdákat ez a gyors francia együttes könnyedén megbünteti, ezért erre nagyon figyelnünk kell” – emelte ki. Hozzátette, a keret tagjai egészségesek, mindannyian önbizalommal és bizonyítási vággyal telve várják a meccset.
A magyar válogatott szerdán 20.30 -tól találkozik a franciákkal Alexandriában.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Ezt láttad már?
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb