Kikapcs

A színházba olvasztják a Szegedi Szabadtéri Játékokat, Barnák László fogja vezetni mindkettőt

Herczeg Tamás távozását követően megszűnik a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló intézmény mivolta, május 1-től a Szegedi Nemzeti Színházhoz fog tartozni, tudtuk meg városházi forrásainktól. A közgyűlés hamarosan arról is szavazni fog, hogy – értelemszerűen – Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója legyen az egyesített intézmény vezetője.

TELJES VAGYONÁVAL A SZÍNHÁZBA OLVAD BELE A SZABADTÉRI

Az egyesülésre május első napján kerülhet sor, onnantól kezdve a Szegedi Szabadtéri Játékok a teljes vagyonával a Szegedi Nemzeti Színházba olvad be. A nyilvánosan elérhető adatok szerint a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft. a legutóbbi lezárt üzleti évében 539.401.980 Ft-os árbevételt produkált. Az összevonásról hétfőig szavaz a közgyűlés, bár információink szerint ez csak formalitás, a beolvasztás már eldöntött tény a szegedi városházán.

14 ÉV UTÁN JELENTETTE BE TÁVOZÁSÁT HERCZEG TAMÁS, NEM TUDOTT AZONOSULNI A VÁROSI STRATÉGIÁVAL

“Az önkormányzati cégek és intézmények működését érintő strukturális reform keretében a markáns intézményi kultúrpolitikát az egységes városi stratégia váltja fel, amely már nem az általunk szorgalmazott önállóan működő Szabadérire teszi a hangsúlyt” – nyilatkozta Herczeg Tamás még január 19-i lemondásakor. A Szegedi Szabadtéri Játékokat 14 évig hatalmas sikerrel vezető igazgatóval együtt Harangozó Gyula művészeti igazgató is távozott posztjáról.

MÁJUSTÓL BARNÁK LÁSZLÓ KEZÉBEN A STAFÉTA

A 42 éves, budapesti születésű Barnák László anno az Új Színházban kezdte színi pályáját, ahol négy évadot töltött. Előtte két évig között stúdiós volt, majd ugyanennyi ideig rendezőasszisztens, többek között Ács János, Szikora János, Réthly Attila és Rudolf Péter mellett. 2006-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Jordán Tamás és Lukáts Andor osztályában, színész szakon. Végzősként gyakorlati idejét a budapesti Katona József Színházban töltötte, ahol Bozsik Yvette, Gothár Péter és Silviu Purcărete rendezéseiben is szerepelt. Diploma után a szolnoki Szigligeti Színház társulatában játszott Balázs Péter igazgatói kinevezéséig, amikor a fél társulattal együtt távozott. Egy évadnyi szabadúszás után, Telihay Péter hívására 2008-ban a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött, ahol színészként és rendezőként is tevékenykedett igazgatói kinevezése előtt.

A 2018. július 1-jén kinevezett, mindig energikus szegedi színházigazgatóval legutóbb Fülöp Timi kolléganőnk készített egy nagyobb lélegzetvételű interjút:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb