Közélet

Kezdeményezni fogják Joób Márton lemondását

“A legelső nyilvános közgyűlésen kezdeményezni fogjuk, hogy Joób Márton mondjon le” – jelentette be péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Tápai Péter önkormányzati képviselő (Fidesz), a szegedi közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke. Szerinte elfogadhatatlan, hogy a frissen szabadult politikus a szegedi közgyűlés tagja maradjon.

Mint Tápai mondta, a kérdés az, hogy Botka László polgármester tudott-e a képviselő tetteiről. Szerinte ha Joób Márton képviselő maradhat, azzal a polgármester elismerné hogy támogatja a nagy értékű ÁFA csalással gyanúsított képviselőt.

Szeged polgármestere még nem szólalt meg az ügyben a képviselő szabadulása óta, gyakorlatilag a városháza részéről teljes a csend.

SZERDÁN TÉRHETETT HAZA JOÓB MÁRTON

Megszüntette a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája Joób Márton (Összefogás Szegedért) önkormányzati képviselő letartóztatását, és négy hónapra elrendelte a politikus bűnügyi felügyeletét. Ez azt jelenti, hogy május 27-ig nem hagyhatja el lakóhelyét és mozgását nyomkövető technikai eszközzel ellenőrzik.

A képviselőt szerdán rendőrautóval vitték haza:

ELŐSZÖR MEGSZÓLALT MEG A KÉPVISELŐ

“Soha nem felejtem el azt a döbbenetet, amikor a szegedi Csillag börtönben becsukódott mögöttem a zárkaajtó. Az elején mindennap órákon át a betonra görnyedve imádkoztam és énekeltem Istenhez, és azért küzdöttem, hogy ne őrüljek meg” – nyilatkozta a 11 gyermekes apa.

Joób Márton első, a szabadulás óta adott interjúját az alábbi cikkünkre kattintva éred el:

Joób Márton egyébként még tavaly októberben mondott le városi, család-, szociális és sportért felelős tanácsnoki tisztségéről és a Szegedi Sport és Fürdőknél betöltött felügyelő bizottsági tagságáról.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb