Közélet

Napi összefoglaló: lehet, hogy Botka László indul a miniszterelnökségért, márciustól két ütemben jöhet a részleges nyitás

Márciusban és áprilisban két ütemben jöhet a részleges nyitás, mondta el Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón. Eközben Szegeden, lehet, hogy Botka László, indulni fog a miniszterelnökségért, legalábbis a HVG információi szerint több mérvadó politikus is győzködi a polgármestert, hogy induljon el az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként.

KORONAVÍRUS: 51 ÚJ FERTŐZÖTT SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, 1576 AZ ORSZÁGBAN

“Az elmúlt három nap adatai alapján a helyzet javulása megállt, némi romlás látható” – mondta ma reggeli Kossuth Rádió interjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök bejelentette, 1576 új fertőzött van és 98 ember meghalt, továbbá több mint 3600 ember van kórházban. Csongrád-Csanád megyében 51 fővel növekedett a fertőzöttek száma.

ORBÁN VIKTOR: HÚSVÉT UTÁN JÖHET AZ ENYHÍTÉS, IGAZA VOLT A VENDÉGLÁTÓSOKNAK

Igaza volt a vendéglátósoknak – kezdte menetrend szerinti, péntek reggeli rádióinterjúját Orbán Viktor a Kossuthon. A miniszterelnök kritizálta a brüsszeli vakcinabeszerzést, beszélt a gazdaságvédelmi intézkedésekről, a vakcinaigazolvány témáját viszont kerülte. Íme a legfontosabb ki – és bejelentések, tételekbe szedve, a Szeged365.hu-n!

GULYÁS GERGELY: MÁRCIUS ÉS ÁPRILIS ELSEJÉTŐL KÉT ÜTEMBEN JÖHET A RÉSZLEGES NYITÁS

Márciusban és áprilisban két ütemben jöhet a részleges nyitás, mondta el Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón, ahol Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivővel foglalta össze a legfontosabb és legfrissebb tudnivalókat.

OPERATÍV TÖRZS: HAMAROSAN ÉRKEZIK AZ ELSŐ ADAG ASTRAZENECA VAKCINA

Az eddig alkalmazott Pfizer- és Moderna- mellett újabb, az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina érkezik Magyarországra, amelynek első szállítmánya 20 400 ember beoltására lesz elegendő – ismertette Galgóczi Ágnes az Operatív törzs mai online tájékoztatóján.

BOTKA LÁSZLÓ INDULHAT A MINISZTERELNÖKSÉGÉRT?

Több mérvadó politikus is győzködi Botka László szegedi polgármestert, hogy induljon el az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként, írja cikkében a HVG.hu. Noha Botka László nem tett említést abbéli szándékáról, hogy 2017 után újra megmérettetné magát az országos porondon, többen úgy értelmezik azt, hogy Karácsony Gergely vidéki polgármesterekkel tárgyal, hogy keresi az embert maga helyett a kormányfőjelöltségre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb