Közélet

Orbán Viktor: aki nem kér az elérhető vakcinából, az megy a sor végére

Csak az oltóponton fogjuk megtudni, milyen típusú vakcinát tudnak nekünk adni. Aki nem kéri az éppen elérhető vakcinát, az a sor végére kerül, és majd értesítik, ha lesz olyan oltóanyag, amilyet szeretne – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

A Portfolio ezzel kapcsolatban azt írja, hogy a kormányfő az Andrej Babis cseh miniszterelnökkel közös pénteki sajtótájékoztatóján mondta ezt a Euronews tudósítása szerint, egészen pontosan így fogalmazva:

“Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk.”

A miniszterelnöki kijelentésnek az orosz és a kínai vakcinákkal kapcsolatban van a legnagyobb jelentősége, hiszen ezekkel szemben a legnagyobb a lakossági bizalmatlanság. Ahogy a Euronews is felhívja a figyelmet, a „sor végére” kifejezés nem egyértelmű: vajon az ember saját oltási csoportját (pl. az alapbetegséggel rendelkező 18-59 éveseket), vagy az összes, vakcinára váró embert jelenti.

MÁRCIUS ELEJÉRE MÁR EGYMILLIÓAN LESZNEK VÉDETTEK

Orbán Viktor korábban azt is elmondta, hogy egyrészt van az oltottak és a fertőzésen átesettek száma, és ezen személyek száma március elejére el fogja érni az egymilliót. Minden 60 év feletti állampolgárt be fogunk oltani március 15-ig, akik regisztráltak. 

Forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb