Közélet

Napi összefoglaló: stagnál az új fertőzöttek száma, engedélyezték a Szputnyik V vakcinát az országban

Szegeden és környékén ismét 46 új esetet regisztráltak, országosan 1300 felett az újonnan azonosított fertőzöttek száma. Engedélyezték az országban az orosz Szputnyik V oltóanyagot és Müller Cecília is összefoglalta a jelenlegi járványhelyzetet. Összesen 1,3 milliárd forintnyi bírságot osztottak ki tavaly a járványvédelmi szabályokat megszegőknek és délutáni munkaakció is volt ma Szegeden. Végül, jön a hétzáró Best of Police rovatunk is, ahol összeszedtük az elmúlt napok legőrültebb rendőrségi eseményeit.

ISMÉT 46 ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉNKBEN

Jönnek a napi koronavírussal kapcsolatos adatok: 1370 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 376 495 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A megyében 46 esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. 

ENGEDÉLYEZTÉK A SZPUTNYIK V VAKCINÁT MAGYARORSZÁGON

A Nemzeti Népegészségügyi Központ befejezte a Szputnyik V oltás esetében a feltételül szabott hatósági vizsgálatokat, amelyek alapján megállapította, hogy a vakcina gyógyszerminőségi tekintetben a gyártói specifikációnak megfelelt, immunbiológiai szempontból pedig embereken alkalmazható.

ÖSSZEGEZTE A VÍRUSHELYZETET AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

A kiegyensúlyozott magyar járványügyi adatok ellenére sem szabad hátradőlni, most van itt az ideje az oltakozásnak – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának nyilatkozva.

SOKAN SZEGTÉK MEG A SZABÁLYOKAT, TEHÁT SOK A BÍRSÁG IS

1,3 milliárd forintnyi bírságot osztottak ki tavaly a járványvédelmi szabályokat megszegőknek – írja a 24.hu. Két ember börtönbe is került, a pénzbírság összege pedig átlagosan 85 ezer forint volt. A helyszíni bírság átlagban 26-27 ezer forint.

SZEMÉTMENTES KÖRNYEZET VÁRJA A TISZA-MAROS SÉTÁNYRA LÁTOGATÓKAT

Délután kettőig szedték a szemetet az egykori Gergő Liget, új nevén a Tisza – Maros sétányon a szegediek. A meglévők mellett még 15, összesen kb. 50 zsáknyi szemét gyűlt össze és 20 résztvevővel pikk-pakk megtisztult a liget – tudtuk meg Jakab Gusztávtól, a Tisza-Maros sétány Egyesület elnökétől.

BEST OF POLICE VASÁRNAPRA

Őrült hét napot tudhatnak maguk mögött a bűnüldöző szervek: kedvencünk az úszva menekülő embercsempész volt, aki egyébként nem tudott úszni, de a vásárhelyi dílerek és a 20 milliós BMW is nagy fogásnak számít. Mutatjuk az elmúlt hét legizgalmasabb rendőségi híreit!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb