Közélet

Napi összefoglaló: a már beszedett bérleti díjakat is vissza kell adnia az önkormányzatoknak, AstraZeneca vakcinák érkeztek Szegedre

A Magyar Közlönyben közzé tett rendelet szerint a már beszedett bérleti díjakat is vissza kell adnia az önkormányzatoknak. Ez azt jelenti, hogy az állam, önkormányzat, illetve állami vagy önkormányzati többségi befolyása alatt levő cég nem követelheti februártól júniusig a bérleti díjakat. Eközben a mai nap folyamán AstraZeneca vakcinák érkeztek Szegedre, amelyeket a 60 év alatti krónikus betegek oltására fordítanak.

KORONAVÍRUS: 1279 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 48 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, KÖZEL 100 HALÁLESET

1279 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 98 beteg – adta hírül szerda reggel a kormányzati Covid-portál. Elhunyt 98 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 13 347 főre emelkedett. Eddig 285 022 magyar gyógyult meg, az aktív fertőzöttek száma 81 644 főre csökkent. 3747 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 296-an vannak lélegeztetőgépen.

BOTKA LÁSZLÓNÁL JÁRT JAKAB PÉTER

“Jakab Péter látogatott meg ma a szegedi városházán az irodámban” – adta hírül egy rövid Facebook posztban Botka László. Szeged polgármestere szűk szavúan azt írja, a 2022-es országgyűlési választások tétjéről, a kormány városokat büntető politikájáról, az ellenzéki együttműködés erősítéséről egyeztettek.

MEGJELENT A KORMÁNYRENDELET A HÁZIORVOSOK BÉREZÉSÉRŐL

Ahogy Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter már korábban a Kormányinfón jelezte, a praxisközösségbe lépéstől függ majd, hogy a háziorvosok mekkora béremelésre számíthatnak. Az éjjel megjelent kormányrendelet szerint nem kötelező belépni ezekbe a közösségekbe, de sokkal kevesebb pénzhez jut, aki megőrzi az önállóságát.

ELÉRTE SZEGEDET: HULLADÉKKAL KEVEREDETT USZADÉK VONUL LE A TISZÁN

Az árvizekkel minden évben jelentős mennyiségű uszadék, szerves anyag és kommunális hulladék vonul le a Tiszán. Ótott Ferenc, a Horthy Csónakház tulajdonosának Facebookon megosztott felvételein jól láthatóak a folyón úszó szeméthalmok, amelyek Kisköre felől érkeztek hozzánk.

KORMÁNYDÖNTÉS: A MÁR BESZEDETT BÉRLETI DÍJAKAT IS VISSZA KELL ADNIA AZ ÖNKORMÁNYZATOKNAK

Megjelent a kormányrendelet az állami és önkormányzati ingatlanok bérleti díjának elengedéséről. A Magyar Közlönyben közzé tett rendelet egyrészt meghatározza, hogy kik és milyen tevékenység után vehetik igénybe a segítséget, másrészt pedig visszafizetteti az előre beszedett bérleti díjakat is.

ASTRAZENECA VAKCINÁK ÉRKEZTEK SZEGEDRE

A mai napon AstraZeneca vakcinák érkeztek Szegedre, tette közzé az MTI. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Facebook oldalán található tájékoztatás szerint nyolcvan háziorvosnak osztották ki ma Csongrád-Csanád megyében a 60 év alatti krónikus betegek oltására az AstraZeneca vakcinákat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb