Kikapcs

Nesze Neked, Szegedi Vadaspark: egy fillér önkormányzati támogatást sem kapnak 2021-ben

Tavaly 85 millió forinttal támogatta az önkormányzat a Szegedi Vadasparkot, az idén ugyanez az összeg egy szép, kerek nulla. A kereken 10 napja elfogadott 2021-es költségvetésben városi cégekre 5 milliárd 279 millió forintot különítettek el, ez közel másfél milliárddal kevesebb, mint tavaly. A Tripadvisor “toplistája” szerint a város a turisták körében legnépszerűbb nevezetességéhez hasonlóan az IKV sem kap támogatást, viszont a Sport és Fürdők, az SZKT és a környezetgazdálkodás annál inkább.

Az önkormányzat által gyakran hangoztatott kormányzati elvonások ellenére a 2021-es költségvetés valamivel több lett, mint a tavalyi, egészen konkrétan 84,4 milliárd forint lett. A teljes dokumentumot IDE kattintva találod, mi egy kicsit szemezgettünk belőle.

MASSZÍV TÁMOGATÁST KAP AZ SZKT, SEMMIT A VADASPARK

A városi tulajdonban lévő cégekre valamivel több, mint 5 milliárd forint lett elkülönítve:

  • ennek majdnem a felét kapja a parkolódíjak ingyenessé tételével nagy slamasztikába került Szegedi Közlekedési Kft., konkrétan egy kicsivel több, mint két milliárdot,
  • a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft – nek másfél milliárd forintot tettek félre,
  • a Szegedi Sport és Füdrők, akikhez a Modern Városok Programban megépített Tiszavirág Sportuszoda üzemeltetése is tartozik, 937 millió forint támogatást kap,
  • a Szegedi Vadaspark és a városi ingatlanok bérbeadásával foglalkozó IKV viszont az ég adta világon semmit.

Furcsa, de úgy fest, az idén az önkormányzat helyett a kormány támogatja meg a vadasparkot, az utóbbitól 55 millió forintot fog kapni az intézmény:

ÚJRA RAJZOLJÁK A SZÉCHENYI TERET, SZABADSTRANDOKAT ALAKÍTANAK KI

A büdzséből a legizgalmasabb fejlesztéseket, beruházásokat szemlézzük, köztük a Sárga és Lapos területén kialakítandó szabadstrandokat és egy újabb Széchenyi tér előkészítést (neverending story):

  • Az ELI lézerközpont körüli Science Park infrastruktúrájának építésére 3,2 milliárd forint jut. 
  • Infrastrukturális beruházásokra 8,9 milliárd forint jut városszerte, ebből út- és kerékpárút-építéseket, csatornahálózat-fejlesztéseket valósítanak meg. 
  • A büdzsében megjelent egy 30 millió forintos tétel, amely „Szabadstrandok kialakítása (Sárga, Lapos)” néven szerepel, így – ha a járvány is akarja – végre ennek a szenvedélyünknek is hódolhatunk.
  • Ismét előkerült a Széchenyi tér rekonstrukciója, itt bő 38 milliót irányoztak elő a „Széchenyi tér II. világháború előtti arculatának helyreállítása” néven futó, építkezés előtti előkészítésre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb