Közélet

Napi összefoglaló: szombat este 8-tól lezárják a rakpartot, Orbán Viktor szerint nem lesznek újabb szigorítások

Újabb korlátozások nem lesznek – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a szokásos péntek reggeli miniszterelnöki interjújában, majd azt is hozzátette, hogy a legfontosabb, hogy minél hamarabb annyi oltott ember legyen, hogy a korlátozásokat fel lehessen oldani. Eközben Szegeden szombat este 8-tól lezárják a rakpartot, mivel a szakemberek elmondása alapján a folyó vasárnap fogja elérni annak szintjét, tehát hétfőn már biztosan nem lesz járható a szakasz.

KORONAVÍRUS: FELPÖRÖGTEK A COVID – SZÁMOK: 1860 ÚJ FERTŐZÖTT EGY NAP ALATT, 78 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

1860 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 99 beteg – adta hírül a kormányzati Covid-portál péntek reggel. Úgy fest, az utóbbi hetek kedvező számai után egyre rosszabb a helyzet, sőt, Orbán Viktor a ma reggeli rádiós interjújában a pár napja belengetett márciusi nyitás helyett már arról beszélt, nem terveznek további szigorításokat. Mutatjuk, hogy áll a Magyarország vs Covid-19 meccs, 2021. február 12-én, pénteken.

ORBÁN VIKTOR: NEM LESZNEK ÚJABB SZIGORÍTÁSOK

Elindult a péntek reggel menetrend szerinti miniszterelnöki interjú a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amely azért is izgalmas, mert az elmúlt napokban elkezdtek elszabadulni a számok, ráadásul egy kicsit mindenki mást mondott: míg egy hete Gulyás Gergely egy két lépcsős, márciusi-áprilisi nyitásról beszélt, addig Áder János a minap egy májusi dátumot emlegetett. Reméljük, a ma reggeli Orbán Viktor interjú után okosabbak leszünk…

MA ÉRKEZIK A 13. HAVI NYUGDÍJ ELSŐ RÉSZLETE, A LEGKISEBB ÉS A LEGNAGYOBB KÖZÖTT HETVENSZERES KÜLÖNBSÉG VAN

Pénteken érkezik meg a 13. havi nyugdíj első részlete, amit két és félmillió honfitársunk kap meg a mai napon. A legkisebb és legnagyobb egyheti ellátás között hetvenszeres a különbség – számolt be az ATV.hu.

SZOMBAT ESTE 8-TÓL LEZÁRATJÁK A HUSZÁR MÁTYÁS RAKPARTOT, A VÍZ AZ ÚR

Szombat este 8-tól az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság indítványozni fogja a Huszár Mátyás rakpart lezárását a közutat kezelő Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-nél, tudtuk meg Kozák Pétertől, az ATIVIZIG igazgatójától. Becsléseik szerint a Tisza vasárnap fogja elérni a rakpart szintjét, tehát hétfőn már biztosan nem lesz járható a szakasz.

OPERATÍV TÖRZS: EGY HÚSZÉVES VOLT A KORONAVÍRUS LEGFIATALABB ÁLDOZATA, MÁR OLTANAK A SZPUTNYIK V VAKCINÁVAL

A járvány továbbra is zajlik – közölte Müller Cecília az operatív törzs pénteki tájékoztatóján. A koronavirus.gov.hu oldalon feltüntetett információk szerint az elmúlt 24 óra adatai alapján egy húszéves férfi volt a koronavírus legfiatalabb áldozata, akinél a limfómát jelölték meg alapbetegségként. Az új fertőzöttek száma enyhén növekszik – folytatta az országos tisztifőorvos, majd hozzátette, ma kezdődik az oltás a Szputnyik V vakcinával.

100 EZER FORINTOT ADNÁNAK A BAJBA JUTOTT SZEGEDI VENDÉGLÁTÓSOKNAK ÉS A TURIZMUSBAN DOLGOZÓKNAK

Újabb segítség jöhet a járványhelyzet miatt bajba jutott szegedi vendéglátósoknak és a turizmusban dolgozóknak. A javaslat szerint az idegenforgalomban dolgozó, állásukat elvesztett és legalább 30 napig munkanélküli, állandó szegedi lakcímmel rendelkező emberek számára juttatnának rendkívüli, egyszeri 100 ezer forintos támogatást – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Haág Zalán, a KDNP szegedi önkormányzati képviselője.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb