- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Napi pakk, péntek: ma még hidegebb lesz, mint csütörtökön, Josh Brolin és Christina Ricci szülinap

- Hirdetés -

Pénteken is meglehetősen zord lesz az időjárás, az éjszakai fagy miatt ráadásul az utak is csúszhatnak, így nem árt óvatosan közlekedni, ha elindulsz otthonról. Ma ünnepel egy remek filmrendező, illetve a marcona Josh Brolin és a jellegzetes tekintetű színésznő, Christina Ricci is. Készíts egy bivalyerős kávét, és kezdd a napod ma is a Szeged365-tel!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Lídia, Lívia, Álea, Bán, Erátó, Eulália, Lida, Lilla, Liviána, Livianna, Reginald – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 212 éve megszületett Charles Robert Darwin angol természettudós, a természetes kiválasztódás elméletének megalkotója. 1859-ben jelent meg fő műve: A fajok eredete, 1871-ben pedig Az ember származása, amelyben az embert egy – akkor még ismeretlen – közös ősmajomtól származtatta.
  • 118 éve született Rideg Sándor, Kossuth- és József Attila-díjas író, az Indul a bakterház szerzője.
  • 98 éve látta meg a napvilágot Franco Zeffirelli olasz filmrendező, forgatókönyvíró, színházi és opera rendező, a Napfivér, Holdnővér direktora.
  • 91 éve jött világra Soós Imre színész, a Körhinta és az első magyar színes film, a Lúdas Matyi szereplője.
  • 88 éve megszületett Costa-Gravas, azaz Konstantin Gavras görög származású francia filmrendező, producer, forgatókönyvíró, a Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája, Eltűntnek nyilvánítva, Őrült város alkotója.
  • 82 éve született Fehér György, Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező, forgatókönyvíró, producer, színész, tanár, valamint Ray Manzarek zenész, énekes, dalszerző, a legendás The Doors együttes billentyűse. Manzarek 1968-tól 1973-ig volt az együttes billentyűse, Jim Morrison 1971-ben bekövetkezett halála után még egy ideig megpróbálta egyben tartani a zenekart, de végül a banda széthullott.
  • 71 éves lett Michael Ironside színész, a Top Gun és a Total Recall – Az emlékmás karakteres arcú szereplője.
  • 53. születésnapját ünnepli Josh James Brolin amerikai színész, a Nem vénnek való vidék é a Bosszúállók szereplője.
  • 52 szál gyertyát fúj ma el Darren Aronofsky filmrendező, a Rekviem egy álomért, A fekete hattyú és A pankrátor direktora.
  • 41 éves lett Christina Ricci olasz származású amerikai színésznő, filmproducer, az Addams Family és Az Álmosvölgy legendája szereplője.

MA MÉG HIDEGEBB LESZ SZEGEDEN, MINT TEGNAP

Ha a csütörtöki csípős időt nem bírtad akkor a pénteki sem lesz a kedvenced: igaz, csak pár fokkal, de azért hidegebb lesz odakint, viszont a jó hír az, hogy az idő is szárazabbra fordul. Ha ránk hallgatsz, a hét utolsó munkanapján sem hagyod otthon a kesztyűdet.

MEGKEZDŐDÖTT A PFIZER-VAKCINA OSZTÁSA A MEGYÉBEN

Megkezdődött a Pfizer-vakcina kiosztása Csongrád-Csanád megyében, a korábbiakkal együtt így a jövő hét elejére összesen 4500 embert tudnak beoltani a környéken.

HOPPÁ, NAGY MEGLEPIVEL KÉSZÜLNEK A BARÁTOK KÖZT ALKOTÓI

Több meghatározó karakter is visszatérhet a képernyőre a 23 év után távozó magyar szappanopera életéből. Talán köztük lesz a szegedi Csomor Ági, vagy a szintén a Napfény városából származó Réti Barnabás is, még nem tudni.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb