Mindenmás

Napi pakk, péntek: ma még hidegebb lesz, mint csütörtökön, Josh Brolin és Christina Ricci szülinap

Pénteken is meglehetősen zord lesz az időjárás, az éjszakai fagy miatt ráadásul az utak is csúszhatnak, így nem árt óvatosan közlekedni, ha elindulsz otthonról. Ma ünnepel egy remek filmrendező, illetve a marcona Josh Brolin és a jellegzetes tekintetű színésznő, Christina Ricci is. Készíts egy bivalyerős kávét, és kezdd a napod ma is a Szeged365-tel!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Lídia, Lívia, Álea, Bán, Erátó, Eulália, Lida, Lilla, Liviána, Livianna, Reginald – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 212 éve megszületett Charles Robert Darwin angol természettudós, a természetes kiválasztódás elméletének megalkotója. 1859-ben jelent meg fő műve: A fajok eredete, 1871-ben pedig Az ember származása, amelyben az embert egy – akkor még ismeretlen – közös ősmajomtól származtatta.
  • 118 éve született Rideg Sándor, Kossuth- és József Attila-díjas író, az Indul a bakterház szerzője.
  • 98 éve látta meg a napvilágot Franco Zeffirelli olasz filmrendező, forgatókönyvíró, színházi és opera rendező, a Napfivér, Holdnővér direktora.
  • 91 éve jött világra Soós Imre színész, a Körhinta és az első magyar színes film, a Lúdas Matyi szereplője.
  • 88 éve megszületett Costa-Gravas, azaz Konstantin Gavras görög származású francia filmrendező, producer, forgatókönyvíró, a Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája, Eltűntnek nyilvánítva, Őrült város alkotója.
  • 82 éve született Fehér György, Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező, forgatókönyvíró, producer, színész, tanár, valamint Ray Manzarek zenész, énekes, dalszerző, a legendás The Doors együttes billentyűse. Manzarek 1968-tól 1973-ig volt az együttes billentyűse, Jim Morrison 1971-ben bekövetkezett halála után még egy ideig megpróbálta egyben tartani a zenekart, de végül a banda széthullott.
  • 71 éves lett Michael Ironside színész, a Top Gun és a Total Recall – Az emlékmás karakteres arcú szereplője.
  • 53. születésnapját ünnepli Josh James Brolin amerikai színész, a Nem vénnek való vidék é a Bosszúállók szereplője.
  • 52 szál gyertyát fúj ma el Darren Aronofsky filmrendező, a Rekviem egy álomért, A fekete hattyú és A pankrátor direktora.
  • 41 éves lett Christina Ricci olasz származású amerikai színésznő, filmproducer, az Addams Family és Az Álmosvölgy legendája szereplője.

MA MÉG HIDEGEBB LESZ SZEGEDEN, MINT TEGNAP

Ha a csütörtöki csípős időt nem bírtad akkor a pénteki sem lesz a kedvenced: igaz, csak pár fokkal, de azért hidegebb lesz odakint, viszont a jó hír az, hogy az idő is szárazabbra fordul. Ha ránk hallgatsz, a hét utolsó munkanapján sem hagyod otthon a kesztyűdet.

MEGKEZDŐDÖTT A PFIZER-VAKCINA OSZTÁSA A MEGYÉBEN

Megkezdődött a Pfizer-vakcina kiosztása Csongrád-Csanád megyében, a korábbiakkal együtt így a jövő hét elejére összesen 4500 embert tudnak beoltani a környéken.

HOPPÁ, NAGY MEGLEPIVEL KÉSZÜLNEK A BARÁTOK KÖZT ALKOTÓI

Több meghatározó karakter is visszatérhet a képernyőre a 23 év után távozó magyar szappanopera életéből. Talán köztük lesz a szegedi Csomor Ági, vagy a szintén a Napfény városából származó Réti Barnabás is, még nem tudni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb