BlogKikapcs

Szeged365 Cinema: mit szólnál egy Ál/Arc folytatáshoz? Úgy tűnik, összejön!

Bődületesen nagyot szólt a 90-es évek közepén bemutatott, arccserés akció-sci-fi, az Ál/Arc, a főszerepben két fantasztikusan jó formát hozó – akkor még – regnáló sztárral, John Travoltával és Nic Cage-dzsel, a rendezői székben pedig az ázsiai akciófilm zsenijével, John Woo-val. Az azóta kultstátuszba emelkedő mozi úgy tűnik, ismét megelevenedik a filmvásznon, és szerencsére nem remake, hanem egy folytatás formájában.

A napokban jelent meg a hír, hogy az ambiciózus Godzilla VS. Kong című szörnymozi rendezője, Adam Wingard elfogadta a felkérést, és nekiállt az Ál/Arc második felvonásának. Egy, a Twittert valósággal letaroló fan-teória szerint Robert Pattinson és Tom Hardy lenne az ideális páros a film főszerepeire, ezt az ötletet amúgy mi is csipáznánk, de egyelőre csak annyit tudni, hogy a film egy folytatás lesz az eredeti, 1997-es klasszikushoz.

No persze a hír nem teljesen újkeletű: 2019-ben a Paramount egy reboot ötletét dobta be, de szerencsére az új rendező, és írótársa, Simon Barrett már le is szögezte, hogy tiszteletben tartják majd John Woo munkáját, és egy teljesen új sztorit fejlesztenek, ami Sean Archer és Castor Troy rivalizálásának közvetlen következménye lesz.

Az amúgy egész szépen teljesítő, a 80 millió dolláros költségvetés mellé csak az Egyesült Államokban 112 milliót termelő film alaptörténete az volt, hogy a Travolta (később Cage) által alakított Sean Archer FBI ügynök egy titkos akciónak köszönhetően örök ellensége, Castor Troy (előbb Cage, majd Travolta által megtestesítve) arcát operáltatja magára, hogy a gonosztevő testvérét megtévesztve egy veszélyes bomba hollétéről szóló infókat megszerezze.

Az igencsak elszállt, de tök eredeti ötlet Woo kezében vált arannyá: a hongkongi akciópápa lassított felvételei, a két színész eszelős játéka és a magával ragadó humor olyan izgalmas elegyet alkotott, amelyet ma is szívesen megnéznénk. Nagyjából valami hasonlót szeretnénk viszontlátni most is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb