Szegedi Arcok

Mobil zsibvásár Móravároson? Kéregetők pakoltak le a Csöndes utcában

Jellegzetes elemmel bővült a móravárosi utcakép kedden, mint az egyik felhasználó írja a Szegeden Láttam csoportban, az egyik kéregető a Csöndes utca kellős közepén hagyta a holmiját, egy utánfutóra pakolva. Az illető eltűnt, a lakók nem örülnek, a cókmók pedig ott virít az úttesten…

A fotókat Benedek Béla töltötte fel:

Az eset kapcsán Tamara nevű olvasónk azt írta az éjszaka, az utóbbi hetekben nagyjából mindennapos a házaló kéregetés a Cserepes sor környékén, idézzük e-mailben küldött sorait: “Igazából nem zavarna a dolog, nem erőszakosak, nem próbálnak lopni, csak kéregetnek. A baj az, hogy mostanában csöngetnek is, az egyik “úr” pedig nem akarja megérteni, hogy pici, 5 hónapos babával vagyok otthon, nyomja a csöngőt mint akinek kötelező, nagyjából két hetente. A férjem már beígért neki egy atyait, ha nem hagyja abba.” Az olvasónk szerint talán ott rontották el, hogy korábban adtak ezt-azt a kéregetőknek, régi holmikat, kisebb összeget, így azok odaszoktak és nem akarják megérteni, hogy vége a “szponzorációnak.”

ÁLDATLAN ÁLLAPOTOK A CSERKÓ-BALHÉTÓL EGY SAROKRA

Pénteken hoztunk le egy Szeged 365 fotóriportot a nemrég bezárt Cserepes Sori Piactól egy sarokra lévő szegénynegyed melletti áldatlan állapotokról, melyet követően hatalmas üzenet-cunamit kaptunk Tőletek (köszönjük).

A Cserép és Téglagyár utcákon lévő, balkáni állapotban lévő lakónegyedet 2017-ben kezdték el felszámolni, a dolog azonban megtorpant, a 10-12 megmaradt ház környéke pedig brutális képet fest, olyan mintha valamiféle háborús övezet lenne, mindez Szeged kellős közepén. A hétvégi cikkünket követően befutott üzenetekben rengeteg olvasónk írt arról, hogy a “lakóparkból” sokan járnak át a környező utcákra kéregetni, a probléma érinti a cikkünkben említett Csöndes utca mellett a Gólya, a Rákóczi, a Kaszás és a Katona József utcákat is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb