Közélet

Soron kívül oltják az élelmiszer-áruházak raktárosait (frissítve)

Az országos oltási tervhez képest hamarabb vehetik fel a Covid–19 elleni vakcinát az egyik piacvezető, hetente több millió magyart kiszolgáló áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai. Az önkéntes lehetőségről ezen a héten nyilatkozhat a dolgozói kör – tudta meg a Magyar Nemzet

SOK EMBER, KIS HELYEN, MASSZÍV KOCKÁZAT

Az élelmiszer-biztonság megerősítésére kezdeményezett hatósági akcióban az első nagy kereskedelmi szereplőnél rövidesen indul a soron kívüli oltási program, amihez várhatóan a többi lánc logisztikai központjaiból is csatlakoznak. “Az operatív törzs bízta meg a hivatalt, hogy mérje fel: az országos oltási tervben prioritásként kezelt létfontosságú létesítmények dolgozói kívánják-e magukat idő előtt beoltatni. Az élelmiszerláncok frissáru-elosztó, központi épületei ilyen létfontosságú egységek” – mondta a portálnak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Bubenkó Csaba hozzátette: a raktárakban a nyolc-tíz-tizenkét órás műszakokban területenként többtucatnyian dolgoznak összezárva, éppen ezért nagy a kockázat. 

NEM KÖTELEZŐ

Az áruházlánc belső levelében kiemelik: fontos, hogy ez a lehetőség szabadon választható, és ha a dolgozó úgy dönt, hogy nem él a soron kívüli oltakozás esélyével, semmiféle hátrány nem fogja érni a munkaviszonya tekintetében.

A Magyar Nemzet nem árulja el, melyik multiról van szó, az egyik, szegedi Tesco-ban dolgozó forrásunk nem hivatalos információi szerint a brit lánc az érintett első körben.

FRISSÍTVE (11:15) ZAVAR AZ ERŐBEN: MÉGSEM OLTJÁK SORON KÍVÜL A RAKTÁROSOKAT

“Félreérthető hírek jelentek meg a sajtóban. Nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik” – közölte a Koronavírus Sajtóközpont szerdán az MTI-vel. A “félreértesülés” azért is furcsa, mert a Magyar Nemzet, mint kormányközeli lap első kézből szokta hozni, időnként jóhiszeműen szivárogtatni a “belsős” infókat.

A sajtóközpont közleménye így folytatódik:

“Az oltási terv szerint elsőként az egészségügyben dolgozók, második körben a bentlakásos szociális intézmények lakói és dolgozói, harmadik körben a regisztrált legidősebbek, negyedik körben a regisztrált 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődött meg, és tart jelenleg is Magyarországon – írták.

A közlemény szerint az oltási tervben valóban szerepel a kritikus infrastruktúrában dolgozók oltása, és a magyar emberek ellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlenül szükséges logisztikai munkatársak felmérése is megtörténik, de ez nem azt jelenti, hogy bárkit közülük soron kívül oltanának.”

Forrás: Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb