Közélet

Napi összefoglaló: emelkedik a szennyvíz koronavírus – koncentrációja Szegeden, indul az újraindításról szóló konzultáció

Ismertették az újraindításról szóló, napokon belül induló konzultáció kérdéseit: szóba kerülnek a korlátozó intézkedések azonnali vagy szakaszos feloldása, az éttermek és sportlétesítmények nyitása és az este 8 óra utáni kijárási tilalom sőt, a vakcinaútlevél is. Mindeközben Szegeden a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján az elmúlt időszak csökkenő értékeit követően ismét emelkedő tendenciát mutat Szegeden a szennyvízben mért koronavírus koncentrációja.

KORONAVÍRUS: NEVERENDING STORY? 1548 ÚJABB FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 73 CSONGRÁD – CSANÁD MEGYÉBEN

Müller Cecília tegnap azt találta mondani, hogy “nem lesz vége a koronavírusnak” és sajnos a ma reggeli számok is makacs módon tartják magukat az utóbbi hetek adataihoz: 1548 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 94 beteg az előző 24 órában. Szegeden és környékén 73 új esetet regisztráltak. Mutatjuk a szerda reggeli, fontosabb fejleményeket!

MEGSZÓLALT BOTKA LÁSZLÓ AZ ELTŰNT KÉPVISELŐ ÜGYÉBEN

Kis késéssel, de megszólalt Szeged polgármestere a hétfőn eltűnt, majd krimibe illő módon előkerült Szabó Bálint ügyében. Közösségi média posztjában Botka László “gyógyszerkezelésre szoruló” embernek nevezi a képviselőt, feleleveníti azt, amikor pert nyert ellene, majd bevet egy Orbán Viktort idéző, klasszikus politikai kommunikácós trükköt.

VAKCINAÚTLEVÉL, KIJÁRÁSI TILALOM, AZONNALI NYITÁS – INDUL AZ ÚJRAINDÍTÁSRÓL SZÓLÓ KONZULTÁCIÓ, MUTATJUK A KÉRDÉSEKET

Az újraindításról szóló, napokon belül induló konzultáció kérdéseit ismertette Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán. A legfontosabb kérdések közt a korlátozó intézkedések azonnali vagy szakaszos feloldása, az éttermek és sportlétesítmények nyitása és az este 8 óra utáni kijárási tilalom is ott szerepel, sőt, szóba kerül a vakcinaútlevél is.

MÜLLER CECÍLIA: A JÁRVÁNY NEM ENGED A SZORÍTÁSBÓL

Még messze vagyunk a nyájimmunitástól, az átoltottsági adatok ezt igazolják – mondta el Müller Cecília, az Operatív törzs mai online tájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos maximális óvatosságra intette beszédében a lakosságot, mivel hatodik hete tovább nő a szennyvízben a koronavírus örökítő anyaga, ami miatt a szakemberek arra számítanak, hogy a pozitív fertőzöttek száma is növekedhet.

EMELKEDIK A SZENNYVÍZ KORONAVÍRUS – KONCENTRÁCIÓJA SZEGEDEN

A Nemzeti Népegészségügyi Központ hatodik heti adatai alapján az elmúlt időszak csökkenő értékeit követően ismét emelkedő tendenciát mutat Szegeden a szennyvízben mért koronavírus koncentrációja. A növekvő tendencia nem egyedi eset, több településen is hasonló a helyzet az országban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb