Közélet

Neverending Story? 1548 újabb fertőzött az országban, 73 Csongrád-Csanád megyében

Müller Cecília tegnap azt találta mondani, hogy “nem lesz vége a koronavírusnak” és sajnos a ma reggeli számok is makacs módon tartják magukat az utóbbi hetek adataihoz: 1548 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 94 beteg az előző 24 órában. Szegeden és környékén 73 új esetet regisztráltak. Mutatjuk a szerda reggeli, fontosabb fejleményeket!

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Eddig regisztrált fertőzöttek száma, országosan:  391 170 fő 

Aktív fertőzöttek száma: 77 250 fő 

Eddig regisztrált fertőzöttek száma, Csongrád-Csanád megyében: 17 636 fő

Elhunytak száma: 13 931 fő

Gyógyultak száma: 299 989 fő

Jelenleg kórházban: 4014 fő

Lélegeztetőgépen: 321 fő

KÖZEL 350 EZER MAGYAR KAPOTT MÁR OLTÁST

Eddig 348 927 fő kapott oltást, közülük 134 824 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását a tegnap Szegedre is megérkezett AstraZeneca-vakcinával. Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása.

Kedden megérkezett az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából is, így már összesen öt vakcina áll rendelkezésre Magyarországon:

A NYILATKOZAT, AMI NEM HANGZOTT TÚL JÓL

Nem lesz vége a koronavírusnak – nyilatkozta Müller Cecília, országos tisztifőorvos Tv2 reggeli műsorában, ahol elmondta, hogy a fertőzés újbóli növekedése valószínűleg a vírus mutációinak köszönhető elsősorban. 

A teljes interjú:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb