Szegedi Arcok

TÜV teszt: a multinacionális cégek termékeivel is pariban van a szegedi mosószergyártó, sőt…

Sok mindenben jók vagyunk mi, szegediek: halászlé, szép lányok, fesztiválok,  fűszerpaprika, szobrok, épületek és még sorolhatnánk, a lista szinte végtelen. A népes dicsőséglistához most egy újabb kategória csatlakozott: mosószer, egészen pontosan okos mosókapszula. Történt ugyanis, hogy a szegedi tulajdonú Perfect Platinum mosókapszuláit két multicég termékével hasonlították össze, mindezt pedig nem valamiféle házi megmérettetés keretében, hanem a nagy múltú, német TÜV által akkreditált laboratórium összehasonlító tesztjén.

Az eredmény pedig nem kis büszkeségre ad okot…

MÁR MEGINT A SZEGEDIEK: KÉT MULTIVAL KERÜLT EGY RINGBE A SZEGEDI GYÁRTÓ TERMÉKE

Mint a szerkesztőségünkhöz eljuttatott dokumentumokból kiderül, a Perfect Platinum színes ruhák mosásra kifejlesztett kapszuláit hasonlították össze az egyik multinacionális kereskedelmi lánc saját márkás termékével, valamint az egyik piacvezető, gyártó hasonló kategóriájú mosókapszulájával. A mosóhatás vizsgálatokat egy Ariston automata mosógéppel végezték, 40 C fokos mosási hőmérsékleten, minden esetben egy mosáshoz egy kapszulát felhasználva. A mosásra kerülő textíliákat különböző szennyeződéseknek tették ki, majd a mosást és száradást követően szín-spektrométerrel elemezték, melyik szer, milyen hatásfokkal vette ki a foltokat. Nyolc különböző szennyeződésből 3 esetében a Perfect Platinum jobb eredményt hozott mint a multinacionális lánc sajátmárkás terméke, és hatásfokában minden esetben megközelítette vagy azonos szintet ért el, mint a piacvezető márkatermék.

Mint a TÜV összehasonlító teszt értékelése írja, a szegedi mosószerben az anionos felületanyagokon és a szappanon kívül, az alkoholban oldódó anyagok együttes mennyisége magasabb, mint a másik két gyártó kapszulájában. Hatékonyságát, mosóerejét tekintve tehát a Perfect Platinum Color felveszi a versenyt a nemzetközi márkákkal, sőt, van, amiben még jobb is náluk.

HATÉKONY, ÖKOTUDATOS ÉS MÉG A PÉNZTÁRCÁD IS SZERETNI FOGJA

“Ami jó, nem feltétlenül drága” – mondta Laudisz József alapító, egyben a cég tulajdonosa, aki szerint egy kicsivel a “nagyok” alá pozicionálták a Perfect Platinum árait a 2012-es alapításkor. Utánanéztünk a webshopjukban és tényleg: egy kicsit még olcsóbb is a termék, ami bizonyítottan legalább olyan jó, mint a konkurensek. A kapszulás megoldás egyébként környezettudatos is, az alapító szerint itt nincs pazarlás, a tasakos mosószerrel szemben egy csepp sem vész kárba, tökéletes a hasznosulás. Lényeges, hogy a kapszula anyaga 100%-ban lebomoló anyagból készül, bomlástermékei környezetbarátak, így kisebb mértékben terhelik az élővízeket mint a klasszikus mosóporok. Egyetlen kapszula 24 gramm mosószert tartalmaz, ami kereken 5 kiló ruhára elegendő.

Kipróbálnád a szegedi cég környezetbarát, okostermékeit?

Mutatjuk, hol éred el őket:

  • a CBA Príma NOVA – ban
  • az EDO kutakon,
  • a Reál üzletlánc boltjaiban,
  • a Jan-kerben
  • és a Tutti Nagyker üzletében, valamint az általuk kiszolgált kisboltokban, és persze a Perfect Platinum webshopban.

Az utóbbi egyébként egy elég klassz akcióval is vár éppen, kattints IDE és repítünk az okos mosás világába!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb