Közélet

Napi összefoglaló: ma van a magyar ápolók napja, 2021-ben még nem volt annyi fertőzött, mint ma

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére 2014 óta, Magyarország első főápolónőjére, Kossuth Zsuzsannára emlékezve február 19-e hivatalosan is a magyar ápolók napja, amelynek alkalmából az SZTE átadta dolgozóinak a Szakmai Kiválóságért Díjat. Mindeközben az országban rekordot döntött az elmúlt 24 órában regisztrált fertőzöttek száma, ugyanis mára 3093 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

KORONAVÍRUS: 2021-BEN MÉG NEM VOLT ANNYI ÚJ FERTŐZÖTT, MINT MA: 3093 ÚJABB ESET, 110 ÁLDOZAT, TÉNYLEG ITT A HARMADIK HULLÁM

Bár a hivatalos, kormányzati tájékoztató még nem érkezett meg a péntek reggeli adatokkal, Orbán Viktor már “spoilerezett” egy kicsit a Kossuth Rádióban. Péntekre 3093 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amely rekord szám az idei évben. Elhunyt 110, többségében idős, krónikus beteg, a miniszterelnök azt mondta, az átlagéletkoruk 75.6 év.

ORBÁN VIKTOR: MINDANNYIAN MÜLLER CECÍLIA KEZÉBEN VAGYUNK

Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk – mondta Orbán Viktor a péntek reggeli, menetrend szerinti miniszterelnöki interjújában a Kossuth Rádió “Jó reggelt, Magyarország” című műsorában. Mint a kormányfő kifejtette: felfutóban a harmadik hullám, ha letörjük, jöhet az újranyitás.

ÚJABB ASTRAZENECA VAKCINASZÁLLÍTMÁNY ÉRKEZETT

Csütörtök este megérkezett az AstraZeneca 3. szállítmánya Magyarországa, amely 41 750 ember oltására elég oltóanyagot tartalmaz. Ezt a vakcinát az előírások szerint a 60 év alattiak oltására lehet használni.

MÜLLER CECÍLIA: ENGEDÉLYT KAPOTT A KÍNAI VAKCINA

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vizsgálata szerint a kínai Sinopharm-vakcina megfelel a gyártói leírásnak, magyarországi felhasználásának megkezdéséhez az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet engedélye van hátra – mondta el Müller Cecília, országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

OVF: FOKOZATOSAN HÍGUL A SZAMOST ÉS A TISZÁT ÉRŐ NEHÉZFÉMSZENNYEZÉS

Fokozatosan hígul a Romániából csütörtök hajnalban a Szamoson át érkezett szennyezés – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken. A nehézfémek koncentrációja a Tisza bő vízhozamának köszönhetően Vásárosnaménynál már két és félszeresre oldódott. Ahogy a csóva Tokajnál eléri majd a Bodrog torkolatát, a mellékfolyó vízhozama várhatóan tovább hígítja a szennyeződést.

A MAGYAR ÁPOLÓK NAPJA ALKALMÁBÓL ÁTADTÁK AZ SZTE DOLGOZÓINAK A SZAKMAI KIVÁLÓSÁGÉRT DÍJAT

A magyar ápolók napja alkalmából a Szegedi Tudományegyetem négy dolgozója kapta meg idén a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád-Csanád megyei Területe Szervezetének 2015-ben létrehozott Szakmai Kiválóságért Díját.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb