Közélet

A magyar ápolók napja alkalmából átadták az SZTE dolgozóinak a Szakmai Kiválóságért Díjat

A magyar ápolók napja alkalmából a Szegedi Tudományegyetem négy dolgozója kapta meg idén a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád-Csanád megyei Területe Szervezetének 2015-ben létrehozott Szakmai Kiválóságért Díját.

Fotó: behir.hu

KOSSUTH ZSUZSANNÁRA EMLÉKEZVE FEBRUÁR 19. A MAGYAR ÁPOLÓK NAPJA

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére 2014 óta, Magyarország első főápolónőjére, Kossuth Zsuzsannára emlékezve február 19-e hivatalosan is a magyar ápolók napja. Kossuth Zsuzsanna önfeláldozó munkássága a hazai ápolás fejlődésének alapköve lett, amely négy évvel előzte meg Florence Nightingale angol ápolónő világszerte elismertté vált tevékenységét.

Fotó: gyorihirek.hu

2015 ÓTA RÉSZESÜLNEK AZ ÁPOLÓK A SZAKMA KIVÁLÓSÁGÁÉRT DÍJBAN

A koronavírus okozta COVID-19 pandémia elleni küzdelem még inkább az egészségügyi szakdolgozók áldozatos munkájára irányítja a figyelmet. A betegellátási ellátórendszeren belüli nélkülözhetetlen szerepük és feladatuk most még nagyobb hangsúlyt kap. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád-Csanád Megyei Területi Szervezete 2015-ben hozta létre a Szakma Kiválóságáért Díjat, hogy ezzel az elismeréssel is adózzon munkájuk előtt.

Fotó: eletigenlok.hu

A 2021-ES DÍJAZOTTAK:

Bakó Pál, az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar mesteroktatója. A méltatás kiemeli, hogy munkájában elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen. Minőségi szakmai munkát végez, kollégái követendő példának tartják. Az osztályon gyakornokok és új dolgozók (be)tanítójaként részt vesz a következő generáció képzésében. Munka mellett elvégezte a mesterképzést. Egyike azoknak, akikre fel lehet nézni mind szakmai mind emberi szempontból.

Semegi Margit, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika osztályvezető ápolója. A közel négy évtizedes munkásságot hangsúlyozó méltatásban példaértékű szakmai felkészültségét és a közösségi munkában végzett szervező tevékenységét emelik ki. Az érsebészeti osztályon dolgozó vezető ápoló a fiataloknak is átadja tudását és klinikai ápolói tapasztalatait.

Fotó: szabadmagyarszo.com

Sütő Ágota, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet vezető aneszteziológiai szakasszisztense. Vezetőként nagyon fontos számára a betegek elégedettsége, a magas fokú szakmai színvonal, az új eszközök és technikák bevezetése illetve alkalmazása.” – olvasható a méltatásban, ami arra is kitér, hogy az oktatást, a jövő nemzedékének szakmai nevelését szívügyének tekinti, ezért hosszú évek óta tevékenykedik gyakorlatvezetőként és elméleti oktatóként is.

Szakács Anikó, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika osztályvezető főnővére. Békeidőben a Belgyógyászati Klinika oszlopos tagja, de a pandémia alatt az SZTE Járványügyi Ellátó Központ piros osztályán dolgozik. Rendkívüli a kommunikációs képessége, mindig egyenes, de ugyanakkor igazságos döntést hoz.” A díjazott méltatásában emellett azt is olvashatjuk, hogy a rendkívüli helyzet, rendkívüli munkavégzést igényel. Nagy türelemmel segíti az átvezényelt munkatársak betanulását és beilleszkedését.

Forrás: u-szeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb