Közélet

Napi összefoglaló: több mint 100 új fertőzött a megyében, elindult a harmadik hullám

Ismét aggasztóan magasak lettek a napi koronavírus adatok, sajnos a megyénkben is. Újra tarolt a KOVIDők live streamje a Facebookon, és Szlávik János szerint elindult a harmadik hullám hazánkban. Hétfőtől megindul a vonatforgalom Szeged és Hódmezővásárhely között és az is kiderült ma, hogy kifogásolt a levegő minősége városunkban. Továbbá: felavatták a szegedi Tiszavirág Sportuszodát, viszont a mérkőzésen sajnos vesztettünk.

AGGASZTÓ NAPI ADATOK

2995 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 400 111 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Szegeden és környékén 124 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

ITT A HARMADIK HULLÁM

Minél több ember, minél gyorsabb beoltásával lehet csökkenteni a koronavírus-járvány harmadik hullámának nagyságát – közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiával, majd hozzátette: a napi új fertőzöttek és a halottak száma azt mutatja, hogy Magyarországon elindult a harmadik hullám.

KOVIDŐK: IDŐBEN KELL ORVOSHOZ FORDULNI, MERT A LÉLEGEZTETŐGÉPRE KERÜLTEK 80 SZÁZALÉKA MEGHAL

Ismét nagyot ment a Facebookon a KOVIDők péntek esti élő adása. Most három elismert hazai professzorral szerveztek kerekasztal-beszélgetést a szegedi kutatók, az elhúzódó COVID-betegségről és a világszerte egyre több embert megbetegítő vírusmutánsokról.

HÉTFŐN INDUL A VONATKÖZLEKEDÉS

A Szeged – Hódmezővásárhelyi Népkert vonalszakasz nagyvasúti tervezési és kivitelezési munkái befejező fázisba léptek, így hétfőn megindulhat a forgalom a két település között. A nagyvasúti vonal 22 kilométeres szakaszán a pályaépítési munkák tavaly fejeződtek be. Azóta is folyamatosak a pálya és az ideiglenes létesítmények karbantartási munkái, valamint az ágyazat-, a padka és rézsűrendezés.

KIFOGÁSOLT A LEVEGŐ MINŐSÉGE VÁROSUNKBAN

Szeged, Esztergom, Dorog, Veszprém, Ajka, Mosonmagyaróvár, Sopron és Szombathely levegője is kifogásoltnak számít. A legtöbb helyen az előrejelzés szerint nem várható jelentős változás a levegőminőségben, viszont érkezik a szaharai por, ami ronthat a levegő minőségén.

FELAVATTÁK A SZEGEDI TISZAVIRÁG SPORTUSZODÁT

A magyar-szerb vízilabda válogatott hivatalos mérkőzésével avatták fel a szegedi Tiszavirág Sportuszodát szombat délután. A magyar válogatott a nagyszünetben még két góllal vezetett, ám ezt követően összesen két gólt tudott szerezni, így végül 13–10-re kikapott a szerb csapattól a szegedi uszodaavatóra szervezett felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb