Sport

Szerb győzelemmel avatták fel a szegedi Tiszavirág Sportuszodát

A magyar-szerb vízilabda válogatott hivatalos mérkőzésével avatták fel a szegedi Tiszavirág Sportuszodát szombat délután. A magyar válogatott a nagyszünetben még két góllal vezetett, ám ezt követően összesen két gólt tudott szerezni, így végül 13–10-re kikapott a szerb csapattól a szegedi uszodaavatóra szervezett felkészülési mérkőzésen – írja a Nemzeti Sport.

A válogatott a hét eleje óta készül Szegeden, ahol szerda óta a szerb csapattal több kétkapus közös edzést is tartottak. Az uszodaavatóra több alapember is pihenőt kapott Märcz Tamás szövetségi kapitány, igaz, a szerbek sem a legerősebb összeállításukban szálltak vízbe.

Fotó: Török Kornél, Szeged365

IZGALMAS MÉRKŐZÉS LETT VÉGÜL AZ USZODAAVATÓRA

Mindkét csapat rögtön emberelőnyös szituációval kezdhetett, de csak a vendégek értékesítették a fórt. Magyar részéről Mezei Tamás “avatta fel” az uszodát egy kiváló centergóllal akcióból. Nem sokkal később a pályafutása első felnőtt válogatott mérkőzésén vízbe ugró, szegedi Sánta Dániel egy csodálatos góllal tette le névjegyét. Gyorsan jött a szerb egyenlítés, majd Manhercz Krisztián is a felső lécet használva talált be. Az értékesített szerb ötméteres után Gyárfás Tamás pillanatai következtek, két remek lövésből növelte az előnyt. A szerbek Nikola Dedovic góljával szépítettek kevesebb mint fél perccel a negyed vége előtt, de a slusszpoén a magyaroké volt, a másik debütáns Burián Gergely pókhálózta ki kiszorított szögből a jobb felső sarkot. Hasonlóképpen folytadódott az összecsapás, Zalánki Gergely pattintott bombája újfent a felső lécről vágódott a hálóba. Filip Filipovic találatával zárkóztak a szerbek, de Gyárfás szélről eleresztett balkezesére megint nem találták a választ a vendégek, majd Milos Cuk csodálatos csuklómozdulatára minden bizonnyal tapsolt volna a közönség.

Fotó: Török Kornél, Szeged365.hu

A harmadik negyedben a szerbek jóval szorosabb védekezésre váltottak, de a magyarok is hatékonyabbak voltak hátul, ugyanakkor egy hatalmas hiba miatt döntetlenről vághattak neki az utolsó nyolc percnek. Végül a Sánta által kiharcolt büntetőt Manhercz a kapufára lőtte, a túloldalon pedig Radomir Drasovic találata bő három perccel a vége előtt lezárta a legfontosabb kérdést.

MINDKÉT CSAPAT BELEÁLLT KEMÉNYEN

Märcz Tamás szövetségi kapitány a találkozót követően elmondta, nagyon örült a kezdésnek, de a végére a szerbek bedarálták kissé összeomló csapatát.

„Jó mérkőzés volt, aki nézte szerintem nem csalódott. Szakmailag is lehet mire használni, mindkét csapat beleállt keményen. Jól kezdtünk, amire lehet számítani egy szerb csapat ellen, hogy nagyon kemény tempót diktál rögvest az elején, nem történt meg. Fizikailag úgy érzem, a végére bedaráltak minket. Úgy érzem, vannak még tartalékaink, akik nem voltak itt. Nem mintha nem lennék elégedett azokkal, akik ma a vízben voltak. Kicsit súlyban, erőben fölénk nőttek a szerbek, igyekeztünk ezt mozgással kompenzálni. Szerettem volna természetesen nyerni, egy picit több koncentrációval ez meg lehetett volna, de legalábbis sokkal közelebb lehetett volna a két csapat. Szerettük volna, hogy minél több csapat kerettagja itt lehessen, akik a peremén voltak a válogatottnak, azokról tapasztalatokat szerezzünk, hogy tudjuk őket használni, szükség esetén bevetni őket” – értékelte a meccset és egyúttal az edzőtábort is Märcz Tamás. 

Fotó: Török Kornél, Szeged365

Magyarország-Szerbia 10:13 (6:4, 2:2, 1:3, 1:4)
Gyárfás T., Manhercz K. 3-3, Mezei, Sánta D., Burián G., Zalánki, ill. Prainovics 3, Drasovics 2, M. Csuk 2, S. Mitrovics, Rangyelovics, Dedovics, Filipovics, D. Pijetlovics, Vucinics

Forrás: Nemzeti Sport, MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb