Közélet

Napi összefoglaló: megszavazták a veszélyhelyzet meghosszabbítását, először nyilatkozott Szabó Bálint

Hétfő délután 133 igennel, 55 nem ellenében és egy tartózkodással újabb 90 napra megszavazták a veszélyhelyzet meghosszabbítását a Parlamentben. Eközben, Szegeden, múlt hétfői eltűnése óta először szólalt meg sajtónyilvánosság előtt Szabó Bálint, önkormányzati képviselő.

HELYZETJELENTÉS A HARMADIK HULLÁMBÓL: 101 ÚJ ESET SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, 2623 AZ ORSZÁGBAN

2623 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 48 beteg – adta hírül a kormányzati Covid portál hétfő reggel. Szegeden és környékén 101 új esetet regisztráltak. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 308 650 fő, az aktív fertőzöttek száma 82 649 fő. 4489 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen. 

ELŐSZÖR NYILATKOZOTT SZABÓ BÁLINT: “EGY SZÁL ALSÓNADRÁGBAN, MEZÍTLÁB, KIHŰLVE GYALOGOLTAM MAKÓ FELÉ

Egy múlt csütörtöki, rövid Facebook posztot nem számítva első alkalommal szólalt meg a sajtónyilvánosság előtt a múlt hétfőn eltűnt Szabó Bálint. Mint az önkormányzati képviselő a ma délben tartott sajtótájékoztatóján elmondta, egy hete, hétfő este 8-kor egy szál alsónadrágban, mezítláb, kihűlés közeli állapotban gyalogolt az M43-as autópálya melletti Rákosi úton Makó irányába, amikor egy szolgálaton kívüli rendőr észrevette és segítséget nyújtott neki. A kiérkező orvosok 32 C fokos testhőmérsékletet mértek nála. Az eltűnésének körülményeiről továbbra sem árult el részleteket, erről azt mondta, a nyomozás sikere és a családja biztonsága érdekében nem akar még beszélni.

MÜLLER CECÍLIA: A KÖVETKEZŐ KÉT HÉTBEN TÖBB VAKCINÁT BE FOGNAK ADNI, MINT AMENNYIT EDDIG ÖSSZESEN

Müller Cecília közölte, a most következő két hét nagyon fontos, mert több vakcinát be fognak adni, mint amennyit eddig összesen beadtak. Hozzátette, minden, Magyarországon elérhető oltás hatásos a brit variáns ellen is, hangzott el az Operatív törzs mai, online ülésén, ahol az országos tisztifőorvos tájékoztatója mellett Kiss Róbert alezredes is beszámolt a hétvége intézkedéseiről.

SÚLYOSÍTÁST KÉRT AZ ÜGYÉSZ A SZEGEDI PARKOLÓBÉRLETEK ÜGYÉBEN

Súlyosabb büntetés kiszabását kérte az ügyészség az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyének megismételt másodfokú eljárásában a Gyulai Törvényszéken hétfőn. A vádlottakat az elsőfokú bíróság hűtlen kezelésért nyolc, illetve tíz hónap – egy évre felfüggesztett – szabadságvesztéssel sújtotta.

MEGSZAVAZTÁK A VESZÉLYHELYZET MEGHOSSZABBÍTÁSÁT

A képviselők 133 igen szavazattal, 55 nem ellenében és 1 tartózkodással (a kétharmados rendelkezéseket), illetve 131 igen szavazattal, 56 nem ellenében és 0 tartózkodással (a minősített rendelkezéseket) fogadták el Varga Judit igazságügyi miniszter koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló előterjesztését – írja az index.hu. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb