Mindenmás

Afrikába menekült a NAV elől a vizes VB egykori gazdasági igazgatója

Afrikában bujkálhat Balogh Sándor, a világszerte körözött, 587 millió forint adó elcsalásával gyanúsított üzletembert – írja a Blikk. A vizes vb megrendezésére létrehozott Bp2017 Kft. egykori gazdasági igazgatója, Mager Andrea miniszter volt férje még az ÁFA csalásról elhíresült két szegedi politikust, Joób Mártont és Engi Pétert is lazán lekörözte, ugyanis…

  • 587 millió forint adó elcsalásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársánál megkísérelt befolyás vásárlásával gyanúsítják,
  • a fenti ügyben hat elfogatóparancsot adtak ki ellene, köztük két nemzetközit,
  • a fenti balhé mellett érintettje volt egy németországi piramisjátéknak is, amely több ezer embernek összesen 90 millió euró, vagyis közel 33 milliárd forint kárt okozott. Az ügyben egyébként két embert már több év szabadságvesztésre ítéltek.

A Blikk cikke felveti, hogy időbeli egyezés lehet az üzletember esetleges afrikai felbukkanása és a között, hogy 2020 elején eltűntek a vállalkozóval szemben kiadott körözések, köztük a költségvetési csalás és befolyás vásárlása miatt elrendelt nemzetközi elfogatóparancsok is a rendőrség honlapjáról, a Police.hu-ról. A rendőrség magyarázata szerint csupán adminisztratív hiba történt. A lap kérdésére hangsúlyozták, hogy az elfogatóparancsok a hiba idején is érvényesek voltak, de Balogh sem akkor nem szerepelt az Interpol körözési listáján, sem most nem található rajta. A listán jelenleg 18 magyar honfitársunk van fenn, 15 férfi és 3 nő.

A lap szerint felmerül a kérdés, hogy az átmeneti adminisztratív probléma nem adott-e lehetőséget az üzletembernek arra, hogy a számára oly ismerős földrészen húzza meg magát. A vállalkozó ugyanis a 2000-es évek elejétől rendszeresen megfordult Afrikában, és ingatlannal rendelkezett a Blikk információi szerint Ghánában és Ugandában is.

SZEGEDEN IS TÖRTÉNT MOSTANÁBAN EZ + AZ…

Pörög az élet Szegeden is, a tavaly kirobbant Joób Márton ügyet követően az év elején bűnszervezetben elkövetett ÁFA csalási ügyben gyanúsították meg a szegedi közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságának egyik delegáltját, Engi Pétert is.

A két szegedi politikus – ha beigazolódik a gyanú – együtt sem éri el Balogh Sándor 587 milliós szintjét, Joób Mártont 250, Engi Pétert pedig 251 milliós ÁFA csalással gyanúsítja az ügyészség:

Forrás: Blikk, 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb