Közélet

Szeged365 Start: hatalmas szegedi fejlesztések, rossz levegő és apadó Tisza – ezek voltak a hétvége legfontosabb hírei

Szerencsére már apadni kezdett a Tisza, Gulyás Gergely hatalmas szegedi fejlesztési forrásról beszélt, sajnos nem éppen ideális a levegő minősége Szegeden: a hétvége legfontosabb hírei így néznek ki, és ha lemaradtál volna az elmúlt két nap eseményeiről, akkor itt az alkalom, hogy gyorsan felzárkózz hétfőre!

KIFOGÁSOLHATÓ A LEVEGŐ MINŐSÉGE SZEGEDEN

Nem túl jó hírek érkeztek levegő fronton, és bár a jelenlegi előrejelzések alapján sáros eső nem várható, de a szálló por okozta légszennyezettséget növelheti a térség fölé érkező szaharai por is.

NEM ÁRAD TOVÁBB A TISZA

A rakpart 560 cm alatti vízszint alatt “szabadul fel”, ez a szint – ha nem téved a Hydroinfo – péntek-szombat magasságára prognosztizálható, tehát ha minden jól megy, egy hét múlva már enyhülhet a Huszár Mátyás rakpart kiesésével járó belvárosi közlekedési tumultus. A folyó a mostani áradás alkalmával 589 centinél tetőzött, ami még kényelmes távolban volt a 650 cm-nél életbe lépő egyes szintű árvízvédelmi készültségtől.

HATALMAS FEJLESZTÉSI FORRÁS JÖHET SZEGEDRE

Gulyás Gergely miniszter szerint a Szeged-tervben 553 milliárd forint állt és áll a fejlesztések rendelkezésére. Megemlítette többek között a Szeged-Békéscsaba-Debrecen gyorsforgalmi út, egy új Tisza-híd és ipari park építését, a repülőtér fejlesztését, egy új atlétikai központ, valamint a kézilabda Európa-bajnokságra készülő új csarnok megépítését is.

ELINDUL A FORGALOM A SZEGED-VÁSÁRHELY VASÚTVONALON

A Szeged – Hódmezővásárhelyi Népkert vonalszakasz nagyvasúti tervezési és kivitelezési munkái befejező fázisba léptek, így ma újra megindulhat a forgalom a két település között. Bár Thomas, a gőzmozdony nem fog feltűnni, azért most már résen kell lenni, ha vasúti átjáróhoz közelítesz.

TÜNTETTEK A CONTINENTAL MAKÓ GYÁRÁBAN

Az új kollektív szerződésről folyó tárgyalások eredménytelensége miatt nyolcórás sztrájkot tartottak a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában szombat reggel 6 órától. Az okokról itt írtunk:

MEGKEZDTE ÚJ ÉLETÉT A BORDÁNYI ÚTI TŰZESETBEN KÁROSULT CSALÁD

Mozgalmasan telt az elmúlt bő egy hét a négygyermekes Szászi család életében, mióta átvették új otthonuk kulcsait, s először azóta, hogy december 30-án a tűz martalékává lett Bordányi út melletti tanyájuk, végre saját otthonuk fedele alatt hajthatták álomra a fejüket. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb