- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Gulyás Gergely: a Szeged-tervben 553 milliárd forint állt és áll a fejlesztések rendelkezésére

- Hirdetés -

Alig vártuk már és szombaton el is jött a nap, amikor végre felavatták a szegedi Tiszavirág Sportuszodát. A magyar-szerb vízilabda-válogatott mérkőzésén Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vett, majd a megtartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Modern városok program egyik része a közlekedés-fejlesztés, a másik pedig a helyi közösségek szempontjából fontos nagy tervcsomag, és ehhez tartozik a szegedi uszoda is.

Gulyás Gergely továbbá elmondta, hogy a Szeged-tervben 553 milliárd forint állt és áll a fejlesztések rendelkezésére. Megemlítette többek között a Szeged-Békéscsaba-Debrecen gyorsforgalmi út, egy új Tisza-híd és ipari park építését, a repülőtér fejlesztését, egy új atlétikai központ, valamint a kézilabda Európa-bajnokságra készülő új csarnok megépítését is.

Forrás: Gulyás Gergely hivatalos Facebook oldala

A VÁROS MEGÉRDEMLI AZ ÚJ LÉTESÍTMÉNYT

A miniszter arról is beszélt, hogy az uszoda mintegy 16 milliárd forintból épült meg, és a szegedi vízilabda-, valamint úszósport, a város megérdemli az új létesítményt. Bíznak benne, hogy Szeged a profi sporthoz és a tömegsporthoz is hozzájárul majd az uszoda révén, amelyet a világ talán két legjobb férfi vízilabda-válogatottjának, a magyar és a szerb csapatnak a találkozójával nyitottak meg hivatalosan. Gulyás Gergely jelezte, hogy remények szerint a nyáron megrendezhetik a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpiát, és ezek a sportlétesítmények is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a magyar olimpiai szereplés a múlthoz méltó legyen.

Fotó: Török Kornél, Szeged365

A SZEGEDI SPORT ÉS FÜRDŐK KFT. LETT AZ ÜZEMELTETŐ

A létesítményt az önkormányzat cége, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemelteti, ehhez a város idei költségvetésében 400 millió forint támogatást biztosít. A 13,3 ezer négyzetméter nettó alapterületű uszodában egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence található, amely egy mozgatható válaszfallal 25 méteres 2×10 sávosra osztható. A versenyeket 1169 fős lelátóról figyelhetik majd a nézők.

MODERN USZODÁT KAPTUNK

A medencecsarnok természetes megvilágítású, sötétíthető, és tévéközvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítettek benne. A versenymedence mellett egy 1,8 méter mély 25×15 méteres bemelegítőmedence és egy 0,9 méter mély 20×12,5 méteres tanmedence, illetve egy külső-belő lazítómedence is az uszoda része.
Az épületben kondicionálótermek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiségek, büfék és egy wellness részleg is megtalálható. A beruházás kivitelezője a West Hungária Bau Kft. és a Dél-Konstrukt Zrt. volt.

Török Kornél, a Szeged365 fotósa tuti képekkel is készült a megnyitó meccséről. Sasold meg:

Forrás: MTI

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb